Κοτόπουλο... των Φίλων

recipe image
Προστέθηκε από Margo, Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μικρές μεριδούλες κοτόπουλου , όπως κοπανάκια , φτερούγες και ό , τι άλλο μας αρέσει , νόστιμα και πικάντικα , που τρώγονται αυστηρώς ... με το χέρι ! Άνετα και χαλαρά , όπως τρώμε με τους φίλους μας !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή κοπανάκια ή φτερούγες ή ανάμικτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • Κύμινο , Κάρυ , Ρίγανη , Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 χούφτες σουσάμι
  • Ελαιόλαδο
Οδηγίες



  1. Σε μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου αφού τα πλύνουμε και τα στραγγίσουμε .
  2. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και επάνω στο κρέας .
  3. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα , το κύμινο , το κάρυ , τη ρίγανη και το πιπέρι .
  4. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλο το κρέας με τα μπαχαρικά του με τα χέρια μας .
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το σουσάμι , ανακατεύουμε πάλι , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο , να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 2 ώρες .
  6. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας , ακουμπάμε τις μερίδες , αλατίζουμε όλη την επιφάνεια , γυρίζουμε τις μερίδες και αλατίζουμε και την άλλη πλευρά .
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας 2 φορές το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος .
  8. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν έχει ροδοκοκκινίσει παντού , και δοκιμάζοντας με το πιρούνι μας εύκολα εισχωρεί στο εσωτερικό του .

 

Λίγα μυστικά ακόμα