1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή 1 κοτόπουλο σε μερίδες ή κοπανάκια κοτόπουλου
3 κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο φέτες
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κουτί κονκασέ ντοματάκια ή φρέσκια ντομάτα
Μισή κούπα λάδι
2 δαφνόφυλλα
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Λίγο φρ . Θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 κούπα γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα σε κύβους
Οδηγίες
Για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο αρχικά το βάζουμε σε μπολ και απλώνουμε πάνω του τα κρεμμύδια , το σκόρδο , τα δαφνόφυλλα , το μπαχάρι , το θυμάρι και ρίχνετε το κρασί . Το σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί 3-4 ώρες .
Στραγγίζετε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά και κρατάτε τη μαρινάδα για το φαγητό .
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο , προσθέτοντας στη συνέχεια τα κρεμμύδια , το σκόρδο και τα μπαχαρικά .
Σβήνετε με τη μαρινάδα και ρίχνετε την ντομάτα και την πάπρικα . Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά να βράσει για μισή ώρα περίπου .
Όταν το κοτόπουλο έχει ψηθεί , ρίχνουμε το τυρί , σκεπάζουμε το φαγητό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά .
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η πολύ νόστιμη συνταγή είναι παραλλαγή συνταγής του Δρίσκα .