Για το κέικ χρειαζόμαστε
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά καφέ καπουτσίνο
1 / 2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
250 γραμμάρια μαργαρίνη ή ένα ποτήρι σπορέλαιο
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο καπουτσίνο χρειαζόμαστε
1 κουτί κακάο
1 / 2 κιλό ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σκόνη καπουτσίνο
1 κούπα νερό
8 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
300 γραμμάρια καρύδα για διακόσμηση
Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ .
Χτυπάμε τη μαργαρίνη ή το λάδι με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά .
Χτυπάμε ακόμα πέντε λεπτά .
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ ένα μακρόστενο ή τετράγωνο ταψί , το λαδώνουμε και προσθέτουμε τη ζύμη .
Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά .
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο .
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κακάο , τη ζάχαρη , το νερό , το βούτυρο και τον καφέ και τ ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν βράση .
Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και κόβουμε το κέικ σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια σε μέγεθος που θέλουμε .
Καρφώνουμε κάθε κομμάτι με μία οδοντογλυφίδα και το βουτάμε στο γλάσο .
Τοποθετούμε τα κεκάκια μας σε αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με καρύδα .