Μιλφέιγ

recipe image
Προστέθηκε από erotas, Κυριακή, 06 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το μιλφέιγ αυτό είναι μία διαχρονική συνταγή της μανούλας!

Συστατικά
  • 2 πακέτα μπισκότα σφολιάτας
  • 1 / 2 φακελάκι garni
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ.κανέλα

Για την ζεστή κρέμα

  • 3 φλ.τσαγιού γάλα
  • 3 κ.σ. Ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρύα κρέμα

  • 3 / 4 του βιτάμ
  • 1 αυγό
  • 1 / 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε την ζεστή κρέμα
  2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα έξω από την φωτιά στην αρχή και μετά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει πολύ καλά.
  3. Ετοιμάζουμε την κρύα κρέμα
  4. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ
  5. Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα στην κρύα και χτυπάμε για λίγο.
  6. Κόβουμε τα σφολιατίνια στην μέση κατά μήκος και τα στρώνουμε σε ένα ταψί - πυρέξ με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
  7. Στρώνω κρέμα και επαναλαμβάνουμε για ακόμα δύο στρώσεις (σφολιατίνια - κρέμα)
  8. Τελειώνουμε με την κρέμα.
  9. Χτυπάμε το garni όπως λένε οι οδηγίες να γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
  10. Σ'ένα μπολ τρίβω 5-6 σφολιατίνια με τις 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και το 1 κ.γλ. κανέλα και τα ρίχνω πάνω από τη σαντιγύ.
  11. Πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα το γλυκό , αφήνουμε έξω 30' και μετά βάζουμε στην κατάψυξη 1 ώρα. Σερβίρουμε και διατηρούμε στο ψυγείο ξεσκέπαστο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζεστή κρέμα πρέπει να πήξει πολύ καλά γιατί αλλιώς θα αραιώσει όταν την προσθέσουμε στην κρύα κρέμα.

Παρόμοια συνταγή: Μιλφέιγ με φράουλες
                                Μιλφέιγ
                                Μιλφέιγ με σοκολάτα
                                Ατομικά μιλφέιγ