Στήθη κοτόπουλου με τραγανή κρούστα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα κρατήσει το κοτόπουλό μας τρυφερό και ζουμερό.

Συστατικά
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.γλ. κοφτά φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη παρμεζάνα
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Μόνο πιπέρι
  • 4-6 φέτες προσούτο
  • Λίγο λάδι
Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε τα 2 φιλέτα κοτόπουλου μέσα σε διαφάνεια και τα χτυπάμε με τον μπάτη να ανοίξουν ελαφρά ώστε το φιλέτο μας να έχει το ίδιο πάχος παντού.
  2. Ρίχνουμε επάνω τους πιπέρι, θυμάρι, ξύσμα, παρμεζάνα.
  3. Τέλος καλύπτουμε με 2-3 φέτες προσούτο ..
  4. Σε τεφάλ τηγάνι βάζουμε ένα κουταλάκι λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί και με προσοχή βάζουμε τα φιλέτα από την πλευρά που είναι το προσούτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4-5 (μέγιστο 9).
  5. Μόλις ξεροψηθούν καλά για 4-5 λεπτά από αυτήν την πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη, για άλλα 4-5 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με πουρέ ή σαλάτα πράσινη ή ψητά λαχανικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε συνταγή του Jamie Oliver