Aγριογούρουνο στο φούρνο σε μαρινάδα

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Γεμάτο άρωμα και γεύση! Η συνταγή δημοσιεύτηκε στον flash.gr

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Οι δόσεις για ένα κιλό κρέας

Για την μαρινάδα

  • μισό λίτρο άσπρο κρασί
  • 6 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ροδέλες από 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • κόκκους μαύρου πιπεριού
  • βασιλικό
  • θυμάρι
  • δάφνη              
  • μπέικον για το ταψί
  • κρέμα γάλακτος
  • αλεύρι
Οδηγίες
  1. Τοποθετούμε το κρέας στη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 2 μέρες.
  2. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά
  3. Σε ταψί στρώνουμε φέτες μπέικον να καλύψουμε όλο το ταψί και επάνω του τοποθετούμε το κρέας
  4. Στη συνέχεια καλύπτουμε το κρέας με το υπόλοιπο μπέικον, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 200 βαθμούς
  5. Στο μεταξύ βράζουμε τη μαρινάδα μαζί με όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα, μέχρι να γίνει περίπου μισή σε ποσότητα
  6. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, βλέπουμε πως έχει λιώσει το μπέικον και το κρέας έχει πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα
  7. Μαζεύουμε όλο το ζουμί από το ταψί και το ρίχνουμε στη μαρινάδα που έχουμε βράσει και με αυτό περιχύνουμε το κρέας και το ξαναψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά
  8. Κατόπιν και αφού περάσει και ο υπόλοιπος χρόνος ψησίματος, βγάζουμε το κρέας σε ζεστή πιατέλα, συγκεντρώνουμε πάλι το ζουμί από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό
  9. Παράλληλα σε ένα σκεύος ανακατεύουμε 1 κ.σ. αλεύρι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος, 2 κ.σ. ζωμό κρέατος και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το ζωμό
  10. Αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς και η σάλτσα είναι έτοιμη
  11. Σερβίρετε το κρέας με πατάτες και σάλτσα, συνοδεύετε με κόκκινο κρασί
  12. Εάν δεν έχετε κυνήγι δοκιμάστε την ίδια συνταγή με αρνί
Λίγα μυστικά ακόμα