Πουγκιά με παστουρμά πικάντικα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 15 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένας πικάντικος μεζές που «σηκώνει» πολύ μπύρα ή ούζο!

Συστατικά

 

  • Φύλλο κρούστας
  • Παστουρμάς ψιλ/νος
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • Κοπανιστή ή τυροκαυτερή ή  ανθότυρο
  • Γραβιέρα ψιλ/νη ή άλλο κίτρινο τυρί
Οδηγίες


  1. Ανακατεύουμε σε μπολ τον παστρουρμά, τη γραβιέρα και την κοπανιστή ή ανθότυρο ή τυροκαυτερή..
  2. Παίρνουμε 2 φύλλα και τα λαδώνουμε ανάμεσα.
  3. Τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε κάθε 2 φύλλα βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση.
  4. Με τα βρεγμένα μας δάκτυλα σφίγγουμε το φύλλο για να το κλείσουμε πάνω ακριβώς από τη γέμιση. Μπορούμε να το κλείσουμε και με σπάγγο κουζίνας ή πράσινο φύλλο κρεμμυδιού.
  5. Τα τοποθετούμε όλα σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Τα ψήνουμε στους 190ο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τον παστρουρμά στο μπλέντερ για ευκολία.