Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε δαφνόφυλλα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 07 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα ιδιαίτερα μυρωδάτο και νόστιμο μεζεδάκι , για να συνοδεύσει το ουζάκι μας ή την μπύρα μας .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο πιεσμένο στην πρέσα
  • Λίγο αλάτι
  • 5 κ.σ. ψωμί τριμμένο στο μπλέντερ για να είναι ψιχουλιαστό ( περίπου μιάμιση φέτα ψωμιού του τόστ )
  • Μισή κούπα φέτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο λάδι τόσο ώστε να έχουμε νοτίσει το μείγμα μας
  • Λίγη ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Λίγο λάδι για ράντισμα στο τέλος
  • Φύλλα φρέσκα δάφνης
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε , πλένουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες . Προσέχουμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο χωρίς να χωρίσουμε το ψάρι στα 2. Δείτε στις φωτό .
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το ψωμί , το μαϊντανό , το σκόρδο , τα τυριά και το λάδι .
  3. Απλώνουμε τις σαρδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά καθώς ρίχνουμε και λίγη ρίγανη .
  4. Με το χέρι ή κουταλάκι μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στις ανοιγμένες σαρδέλες .
  5. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα δαφνόφυλλα για να ακουμπήσουμε πάνω τους τις γεμισμένες σαρδέλες .
  6. Παίρνουμε μία μία τις σαρδέλες και προσπαθώντας να τις κλείσουμε τις τοποθετούμε στο ταψί ή πυρέξ τη μια δίπλα από την άλλη στριμωχτά .
  7. Περιχύνουμε με λίγο λαδάκι τις σαρδέλες μας και ψήνουμε στους 200ο για 20 λεπτά . Προς το τέλος ανάβουμε το γκριλ για να ροδίσουν λίγο .
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή : Σαρδέλες γεμιστές της ευωδιάς και της γεύσης .