Κέικ Ζέβρα

recipe image
Προστέθηκε από afroditi, Πέμπτη, 06 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο φαριν απ - 3 κ.σ που θα βάλουμε κακάο
  • 1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ. κακάο πικρό
Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
  2. Ρίχνουμε ένα -ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά, βάζουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια.
  3. Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα , χυμό πορτοκαλιού ,φαρίνα.
  4. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
  5. Στο ένα μπολ ζύμης  ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο.
  6. Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα
  7. Βουτυρώστε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και αλευρώστε το.
  8. Τινάξτε το να φύγει το περίσσευμα από το αλεύρι.
  9. Στρώστε τη λευκή και σοκολατένια ζύμη με μια κουτάλα, στο κέντρο του ταψιού εναλλάξ, βάζοντας την μια κουταλιά πάνω ακριβώς στην άλλη.
  10. Σιγά- σιγά η ζύμη θα απλώσει μέσα στο ταψάκι.
  11. Συνεχίστε έως ότου τελειώσουν τα 2 μείγματα.
  12. Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα.

Καλή Επιτυχία !!

Λίγα μυστικά ακόμα