Τυροκροκέτες

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Σάββατο, 24 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νοστιμότατο μεζεδάκι και πανεύκολο

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
40 κροκέτες
  • 200 γραμ. γκούντα
  • 200 γραμ.  ρεγκάτο
  • 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • 3 ασπράδια αυγών +1 κρόκο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ελάχιστο αλάτι και  πιπέρι
  • Καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε όλα τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη ή τα παίρνουμε έτοιμα από το Σ/Μ
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν
  5. Έπειτα τα πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στην φριτέζα ή στο τηγάνι
  6. Στην φριτέζα είναι καλύτερα, διαφορετικά στο τηγάνι σε αρκετό όμως λάδι.
  7. Αν θέλουμε να τα συντηρήσουμε, τα βάζουμε σε τάπερ και σε κάθε σειρά τοποθετούμε μεμβράνη για να μην κολλήσουν μεταξύ τους
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή :  Τυρομπαλάκια αφρός