Ρολό κιμά με σάλτσα κρεμμυδιού

recipe image
Προστέθηκε από erotas, Σάββατο, 24 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 800 γρ. κιμά ανάμεικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 80 γρ. γαλέτα
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. ντοματάκι κονκασέ
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κ. γλ. μπαχάρι σκόνη
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • αλάτι , πιπέρι

Για την σάλτσα

  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
  1. Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα και βάζουμε λαδόκολλα στην βάση της.
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια.
  3. Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά για το ρολό.
  4. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στην φόρμα που ετοιμάσαμε και την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και απ' έξω βάζουμε αλουμινόχαρτο (να μην μας καεί η λαδόκολλα).
  5. Τοποθετούμε τη φόρμα ή το ρολό τυλιγμένο σε ένα ταψί με λίγο νερό μέσα.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
  7. Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  9. Μόλις σοταριστούν κοσκινίζουμε το αλεύρι και σιγοψήνουμε για 1 λεπτό.
  10. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  11. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι κα πήξει η σάλτσα.
  12. Αλατοπιπερώνουμε και την σερβίρουμε με το ρολό
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ το συνόδεψα με τις πατάτες κρασάτες της Ηλιάννας μόνο που δεν έβαλα σαφράν.

Η συνταγή για τις Κρασάτες πατάτες είναι.....ΕΔΩ !!