Ρύζι με κιμά

recipe image
Προστέθηκε από Ροδάνθη, Τρίτη, 20 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 400 έως 500 γρ. κιμά
  • 1   μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μπλέντερ
  • 1   σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2  φλιτζάνι λάδι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα τριμμένη
  • 1  φλιτζάνι ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1  φλιτζάνι νερό
  • 1  φλιτζάνι ρύζι γλασέ
Οδηγίες

  1. Βάζουμε τον κιμά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και  προσθέτουμε το λάδι.
  2. Τσιγαρίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  3. Ανακατεύουμε μέχρι  να δούμε ότι μαράθηκε το κρεμμύδι μας
  4. Προσθέτουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε καλά για ένα με δυο λεπτά.
  5. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό και το νερό
  6. Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις
  7. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε πυρέξ  και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
  8. Ελέγχουμε κατά διαστήματα το φούρνο και  μόλις δούμε ότι είναι  σχεδόν έτοιμο   προσθέτουμε τυρί  τριμμένο
  9. Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.