Λαχανομπερδέματα

recipe image
Προστέθηκε από erotas, Σάββατο, 10 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το ονόμασα έτσι γιατί έχει διάφορα λαχανικά και όλα μεταξύ τους μπερδεμένα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 3 μελιτζάνες σε ροδέλες
  • 3 πατάτες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές κίτρινη και πράσινη
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης από το βαζάκι
  • 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα με τον χυμό τους ή ντοματάκια φρέσκα και 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 - 1 1/2  κ.σ. βασιλικό ξερό ή φρέσκο
  • λάδι
  • αλάτι , πιπέρι φρέσκο
  • τυρί σκληρό ( όσο θέλετε )
Οδηγίες
  1. Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε ροδέλες με την φλούδα τους.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε και αυτές σε ροδέλες.
  3. Προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης κόβοντας  στα τρία.
  4. Βάζετε τα ντοματάκια με την φλούδα τους εάν πάρετε φρέσκα και 1 κουτί χυμό ντομάτας ή το κουτί κονσέρβας με τα ολόκληρα ντοματάκια όπως είναι.
  5. Τα βάζετε στην γάστρα και ρίχνετε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και τον βασιλικό.
  6. Τα ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μισό ποτήρι νερό γιατί βγάζουν και τα λαχανικά υγρά.
  7. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
  8. Σβήνετε τον φούρνο και βάζετε από πάνω το τυρί κομμένο σε ψιλές φετούλες.
Λίγα μυστικά ακόμα