Ταχινόπιτα

recipe image
Προστέθηκε από erotas, Σάββατο, 27 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μία νηστίσιμη συνταγή

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 ½  κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα ταχίνι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 κουταλιές κονιάκ
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο
  2. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε
  3. Στο μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με το μέλι, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού για 3'
  4. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στην λεκάνη με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ενωθούν καλά
  5. Αλείφουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. με λίγο σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 45' περίπου
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 5'
  8. Την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με το κονιάκ
  9. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη