Κουλουράκια Πασχαλινά

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Σάββατο, 27 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κονιάκ

Συστατικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 320 γραμμάρια ζάχαρη
  • 320 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/4 της κούπας κονιάκ
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό για άλειμμα
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό,  το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι.
  3. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα που θέλουμε, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !