Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε καλά και τα τρίβετε με τις παλάμες σας να φύγουν όσα περισσότερα φλούδια γίνεται, τα πλένετε ξανά πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι.
Παίρνετε το κουνουπίδι και κόβετε τις άκρες του σε μικρά μπουκετάκια.
Τα ξεπλένετε σε άφθονο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι να σωταριστεί απαλά.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε και τα ρεβίθια και ανακατεύετε να σωταριστούν και αυτά.
Ρίχνετε μέσα την τριμμένη ντομάτα , διαλύετε τον πελτέ σ 'ένα νεροπότηρο νερό και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, την ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά κα μαγειρεύετε τα ρεβίθια με την κατσαρόλα σκεπασμένη μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό.
Σε 1 ώρα περίπου προσθέτετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε δυναμώνοντας τη φωτιά για ακόμα 15'
Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τρυφερό το κουνουπίδι και να πήξει η σάλτσα.