Σολομός φούρνου με σάλτσα κρασιού

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009
Περιγραφή γερμανική συνταγή
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς κόκκαλα
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι, άνηθο
  • Φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μαϊντανό, σέλινο, θυμάρι…).ή ότι έχετε από αυτά.

Για τη σάλτσα

  • 1 κ. γλ. Βούτυρο ή λάδι
  • Χυμό 1-2 λεμονιών
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. βούτυρο + 1 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
Οδηγίες

 

  1. Αλατίζω και πιπερώνω το ψάρι.
  2. Στο ταψί βάζω λάδι και στρώνω τα φρέσκα μυρωδικά.
  3. Πάνω τοποθετώ το ψάρι.
  4. Ρίχνω λίγο ζωμό λαχανικών και ψήνω στους 190 ο για 20΄περίπου στη μέση του φούρνου.
Η σάλτσα
  1. Βάζω βούτυρο ή λάδι στην κατσαρόλα (εγώ δεν χρησιμοποιώ βούτυρα) , αλεύρι και ψήνω για λίγο αυτό το μείγμα.
  2. Μετά ρίχνω το ζωμό λαχανικών, το κρασί και ανακατεύω γρήγορα γρήγορα με το σύρμα.
  3. Προσθέτω κρέμα, αλάτι, ζάχαρη και λίγο λεμόνι..
  4. Ανακατεύω μέσα και το αυγό με τον άνιθο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Κάποιες φορές το φτιάχνω και σκέτο χωρίς τη σάλτσα μόνο με λεμόνι.