Το Γλυκάκι της Παρέας

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 11 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το γλυκάκι της παρέας ή αλλιώς «Μερεντένιο» είναι ειδικά αφιερωμένο στην παρέα των Μαγειρικών Διαδρομών! Το απόλαυσα πολύ όταν το έφτιαχνα. Ελπίζω να κάνετε το ίδιο κι εσείς που θα το δοκιμάσετε

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 κούπα γάλα εβαπορέ αραιωμένο με νερό
  • 1/2 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια μερέντα
  • 5 κουταλιές της σούπας τριμμένο φουντούκι
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ.
  2. Από τη σαντιγύ αυτή κρατάμε μια κούπα για να γαρνίρουμε το γλυκό.
  3. Στην υπόλοιπη προσθέτουμε τη μερέντα και τη χτυπάμε λίγο ακόμα, για να ομογενοποιηθεί η μερέντα με τη σαντιγύ.
  4. Βάζουμε σ ένα μπολ το αραιωμένο γάλα και το λικέρ ή το κονιάκ και βουτάμε μέσα τα μπισκότα.
  5. Βάζουμε σ ένα πυρέξ μια στρώση μπισκότα και την καλύπτουμε με τη μερεντένια κρέμα.
  6. Στρώνουμε και μία δεύτερη στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει μέσα στο γάλα και καλύπτουμε με την άλλη μισή μερεντένια κρέμα.
  7. Βάζουμε σ’ ένα κορνέ την άσπρη σαντιγύ και γαρνίρουμε το γλυκό μας.
  8. Το πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι, το βάζουμε 3 - 4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.