Παίρνουμε το κάθε ένα αυγό και τρυπάμε με προσοχή την μυτερή πλευρά του. Ανοίγουμε με προσοχή και με τσιμπιδάκι των φρυδιών το άνοιγμα της τρύπας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
Αδειάζετε με προσοχή το περιεχόμενο και ξεπλένουμε το αυγό.
Ανακατεύω το αλάτι με το νερό και βάζω μέσα τα άδεια αυγά για μισή ώρα.
Τα βγάζω και τα αφήνω να στεγνώσουν.
Στη συνέχεια μέσα στα άδεια αυγά ρίχνουμε λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν ανάποδα.
Φτιάχνουμε σε ταψάκι θήκες με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα άδεια μας αυγά όπου εκεί θα τα γεμίσουμε.
Για το κέικ
Κτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη πρώτα, ανακατεύω το μπέικιν στο κοσκινισμένο αλεύρι και το ρίχνω εναλλάξ με τα αυγά στο μείγμα του βουτύρου ενώ συνεχίζουμε το κτύπημα για 3-4 λεπτά.
Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ στα 2 και το ένα το αφήνουμε λευκό. Στο άλλο προσθέτουμε το κακάο και το ρούμι ή το χυμό και το κτυπάμε να ανακατευτούν καλά.
Σε 2 κορνέ βάζουμε τα μείγματα και γεμίζουμε τα αυγά μόνο κατά τα 2/3 και όχι παραπάνω. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στολίζουμε το άνοιγμα του αυγού με σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην πετάτε τα αυγά που χρησιμοποιείτε στην μαγειρική σας, κυρίως τώρα τις γιορτές που θα χρειαστούμε πολλά αυγά, αδειάστε τα με προσοχή και φυλάξτε τα τσόφλια, ώστε να μαζευτούν αρκετά για τη συνταγή αυτή.
Αν χρησιμοποιήσετε ολόκληρα αυγά φροντίστε να τα αδειάσετε χώρια τα ασπράδια από τους κρόκους για να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό με τα ασπράδια, τη μαρέγκα σουφλέ με καραμέλα.
Επίσης αν ανακατέψετε με ένα σουβλάκι ξυλάκι το περιεχόμενο μέσα στο αυγό αυτό φυσικά θα βγαίνει πολύ πιο εύκολα.
Μπορείτε αντί να βάλετε παντεσπάνι να τα γεμίσετε με σοκολάτα υγρή και μέσα μικρά μπισκοτάκια ή μια γκανάς σοκολάτας και χρωματιστή τρούφα στο τέλος ή ό, τι σκεφτείτε που να μπορεί να γίνει μέσα σε ένα αυγό!
Μπορείτε αφού ψηθούν να ζωγραφιστούν με μαρκαδόρους ή νεροχρώματα και πινέλο, δηλ. δουλειά για τους μπόμπιρες!