- Κόβεται τον κιμά στο χασάπη ή κόβεται το φιλέτο γαλοπούλας στο μπλέντερ λίγο λίγο στη δυνατή ταχύτητα.
- Μουσκεύετε τις φρυγανιές σε νερό ή λίγο γάλα και τις στύβετε.
- Σε λεκάνη ρίχνετε τον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Αφήνετε στο ψυγείο, μισή ώρα και στη συνέχεια πλάθετε μπιφτέκια στρογγυλά όσο μεγάλα εσείς θέλετε. Τα ψήνεται στην ψηστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου.
Για παιδικά πάρτυ υπάρχει η πρόταση «χαρωπό αραπάκι»
- Κόβουμε με κουπ πατ ή ποτήρι ή πιατάκι μια φέτα ψωμί του τοστ στρογγυλό όσο είναι το μέγεθος του μπιφτεκιού. Αλείφουμε τη φέτα με μαγιονέζα ή τυρί κρέμα ή τυροκαυτερή.
- Βάζουμε πάνω το μπιφτέκι και το στολίζουμε όπως βλέπετε στη φωτογραφία με πιπεριά Φλωρίνης ψητή ή από βάζο, παντζάρι, ελιές, κρεμμυδάκι φρέσκο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.