Στρούντελ σιροπιαστό

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα στρούντελ μέσα στη γλύκα! Ιδανικό για το πρωινό ή το απογευματινό μας καφεδάκι

Συστατικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 μήλα
  • 2 μπανάνες
  • 2 κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και στο μισό βάζουμε το ένα μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, τις μπανάνες ψιλοκομμένες και τη σοκολάτα.
  2. Κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.
  3. Μ ένα μαχαίρι χαράζουμε το στρούντελ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  4. Όση ώρα ψήνεται το στρούντελ μας, καθαρίζουμε και κόβουμε σε 4 κομμάτια το άλλο μήλο.
  5. Το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα να βράσει με μισή κούπα νερό και μισή κούπα ζάχαρη.
  6. Όταν γίνει κομπόστα, προσθέτουμε μία βανίλια και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
  7. Βγάζουμε το στρούντελ μας από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι της κομπόστας.
  8. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια του μήλου και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δε θέλουμε να σιροπιάσουμε το στρούντελ μας, όταν ψηθεί μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.