Τσουρέκι διπλό πλούσιο

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 10 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ¼  λίτρου ζεστό γάλα ή νερό
  • 50 γρ. βούτυρο  λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1  βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 |4  κ,γ.  αλάτι
  • 1  κρόκο για το άλειμμα
  • ζάχαρη χοντρή για πασπάλισμα ή αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί  στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο
  2. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  4. Παίρνουμε ζύμη, κάνουμε 6 κορδόνια και πλέκουμε σε κοτσίδα
  5. Αλείφουμε με κρόκο αυγού
  6. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, βάζουμε επάνω το τσουρέκι, αφήνουμε λίγο να φουσκώσει  και ψήνουμε για 30-45  λεπτά  αναλόγως τον φούρνο μας

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε δεν το αλείφουμε με αυγό, το ψήνουμε  και μετά το γλασάρουμε με άσπρη  ή σκούρα σοκολάτα ή  έτσι όπως θα είναι ζεστό, με μαρμελάδα βερίκοκο ή με ένα γλάσο από άχνη και νερό