Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φετάκια πορτοκαλιού χωρίς τη μεμβράνη.
Από ολόκληρο φύλλο σφολιάτας κόβουμε με καλούπι ή μικρό πιατάκι σφολιάτες στο μέγεθος που θέλουμε. Μπορούμε επίσης να πάρουμε έτοιμα κομμένα σφολιατάκια.
Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο στην άκρη.
Βάζουμε 1 κ.γλ. μαρμελάδα στο κέντρο και πάνω τοποθετούμε 2-3 φετάκια πορτοκαλιού.
Ψήνουμε στον αέρα στους 200 – 220ο για λίγα λεπτά στη μέση του φούρνου.
Μόλις ψηθούν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα ακόμα.
Χτυπάμε την κρέμα καλά να πήξει και προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη , προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Όταν κρυώσουν οι τάρτες μας, αν θέλουμε, προσθέτουμε σαντιγί και περιχύνουμε με λίγη αραιωμένη μαρμελάδα τις τάρτες μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί του πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: μαρμελάδα φράουλα με φέτες φρέσκιας φράουλας ή μαρμελάδα ροδάκινο με φέτες λεπτές γινωμένου ροδάκινου.