Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

recipe image
Προστέθηκε από annaki, Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 χταπόδι, του κιλού περίπου, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3-4 κ.σ. καλό ξίδι, από μαύρο κρασί
  • 3 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, καθεμιά κομμένη στα 4, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
Οδηγίες
  1. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, ξεπαγώστε το.
  2. Κόψτε το σε κομμάτια χωρίζοντας τα πλοκάμια.
  3. Βάλτε το σε γαβάθα να μαριναριστεί με το ξίδι για 1-2 ώρες.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  5. Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ταψί.
  6. Βάλτε  μέσα το χταπόδι, αφού το στραγγίσετε βιαστικά από το ξίδι, περιχύστε  με το λάδι και ανακατώστε μαζί το σκόρδο, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη δάφνη.
  7. Κλείστε το αλουμινόχαρτο, γυρίζοντας τις άκρες για να φυλακίσετε τους χυμούς και ψήστε σε δυνατό φούρνο για 45',
  8. Ανοίξτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο να μη σας κάψει ο ατμός και ελέγξτε να δείτε αν ψήθηκε το χταπόδι, κι αν χρειάζεται, κλείστε και πάλι και ψήστε ακόμα 10-15'
  9. Πασπαλίστε με ρίγανη και σερβίρετέ το ζεστό ή σε  θερμοκρασία δωματίου.