Σπαγγέτι με τόνο

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Κατάλληλο για την Σαρακοστή !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 3 κουτιά κονσέρβα τόνο
  • 3 κουτια ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. ελιές πράσινες απύρηνες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 δόντια σκόρδο
  • 1 πιπέρια καυτερή αν θέλετε
  • Αλατοπίπερο
  • μισό κιλό σπαγγέτι βρασμένα αλ ντέντε
Οδηγίες
  1. Σοτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπέρια και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν
  2. Προσθέτω τα ντοματάκια και το ανάλογο νερό
  3. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνω την κάπαρη, τις ελιές, τα δαφνόφυλλα και το αλάτι.
  4. Συνεχίζω το βράσιμο για 5 λεπτά
  5. Κατόπιν ρίχνω τον τόνο καλά στραγγισμένο από το λάδι
  6. Μαγειρεύω άλλα 15-20 λεπτά και στο τέλος ρίχνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  7. Η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή
  8. Συνοδεύεται με ή χωρίς κεφαλοτύρι
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή:  Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου