Moσχάρι με λαχανικά και μπύρα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Για το κυριακάτικο τραπέζι μας μια πρόταση νόστιμη και εμφανίσιμη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 σπαλονουά ολόκληρο περίπου 1.5 κιλό
  • 1 κουτί μικρό μπύρα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κούπα λάδι ή μαργαρίνη ή βούτυρο
  • Μερικές σκελίδες σκόρδο
  • Μισή κούπα σόγια σος
  • 3-4 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες
  • Μερικά καρότα κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό λάχανο κομμένο σε 6 κομμάτια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

  1. Σε ταψί ή γάστρα βάζω τα καθαρισμένα και κομμένα μας λαχανικά και τα πασπαλίζω  με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Αλατοπιπερώνω το νουά , το αλείφω με μουστάρδα  και το βάζω πάνω στα λαχανικά.
  3. Περιχύνω με την μπύρα και τη σόγια. Στο τέλος βάζω το λάδι ή το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φαγητού.
  4. Κλείνω τη γάστρα μου ή σκεπάζω καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200ο 3 ώρες περίπου. Ξεσκεπάζω και αλείφω με μέλι και ψήνω ακόμα ένα τέταρτο για να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
  1. Δοκιμάζετε και βλέπετε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα σουβλάκι στο κέντρο του κρέατος και αν βγαίνει κόκκινο ζουμί , θέλει ψήσιμο ακόμα.
  2. Προσέχε την ποσότητα των υγρών
  3. Αν το νουά είναι γάλακτος, τότε θέλει ψήσιμο λιγότερο χρόνο.
  4. Ακόμα μπορείτε να ψήσετε το κρέας καμιά ώρα και μετά να προσθέσετε τα λαχανικά.
  5. Mπορούμε επίσης να βάλουμε το σκορδοαλατοπίπερο μέσα σε σχισμές στο κρέας, να το σοτάρουμε και μετά να το βάλουμε στη γάστρα.