Λαγάνες

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνον !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. αλεύρι  για τσουρέκια
  • 42 γρ. μαγιά  φρέσκια
  • 1 κ,γ. μέλι
  • 300 γρ. νερό ζεστό
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ,σ. αλάτι
  • 2-3 κ.σ. ξύδι ή χυμό
  • σουσάμι ή γλυκάνισο
Οδηγίες

  1. Σε ένα ταπεράκι βάζουμε την μαγιά  με το μέλι και όλο το νερό
  2. Αφήνουμε για 10 λεπτά
  3. Μετά όλο το αλεύρι, ξύδι  η τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το γιαούρτι
  4. Τα βάζουμε  σε λεκάνη του μίξερ και με τον γάντζο τα δουλεύουμε για 10 λεπτά καλά
  5. Αφήνουμε να ησυχάσει και να φουσκώσει για 30 λεπτά
  6. Ξαναδουλεύουμε με τον γάντζο και κάνουμε στρογγυλές λαγάνες
  7. Τις βάζουμε σε ένα  ταψί του φούρνου  και με το δάχτυλο κάνουμε λακουβίτσες,
  8. το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά
  9. Ανάβουμε τον φούρνο, λαδώνουμε τις λαγάνες και ρίχνουμε επάνω  σουσάμι ή ρίγανη ή γλυκάνισο
  10. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά
  11. Σε ένα μπολάκι κεραμικό βάζουμε νερό και το τοποθετούμε στον πάτο από τον φούρνο
  12. Αυτό το κάνουμε γιατί το νερό βράζει μέσα στο μπολάκι και δίνει στο ψωμί μια υγρασία που το κάνει να έχει μια τραγανή κρούστα
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή:  Λαγανίτσα γρήγορη