Κολοκυθόπιτα της μαμάς

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Την κολοκυθόπιτα που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας την έφτιαχνε η μαμά μου από τότε που ήμουν παιδί. Είναι πολύ νόστιμο γλυκάκι και ελπίζω να αρέσει και σε σας !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • 2 κιλά ψίχα από κολοκύθα
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ρύζι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγα μοσχοκάρφια
  • 1/2 κούπα λάδι για ν αλείφουμε τα φύλλα
Οδηγίες
  1. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και μ’ ένα κουτάλι της σούπας ξύνουμε τη σάρκα της.
  2. Χρειαζόμαστε δύο κιλά ψίχα.
  3. Ανακατεύουμε την κολοκύθα με τη ζάχαρη, το λάδι, το ρύζι, την κανέλα, το αλάτι και  το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα.
  5. Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε κατά τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο με λίγο νερό και χαράζουμε την πίτα μας σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
  7. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε από ένα μοσχοκάρφι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 75 λεπτά.
  8. Όταν ροδίσει η κολοκυθόπιτα τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Λίγα μυστικά ακόμα