
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας όμως την ουρά τους. Βγάζουμε το εντεράκι, αν έχουν με μια οδοντογλυφίδα, και τις χωρίζω κατά μήκος στα 2 χωρίς να χωρίσω την ουρά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω ελαφρά τις γαρίδες 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Βάζω την ντομάτα και ανακατεύω καλά, αφήνοντας στη φωτιά 3-4 λεπτά.
Προσθέτω το λεμόνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνω.
Τέλος ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύοντας 2 λεπτά , για να δέσει η σάλτσα και σερβίρω με ρύζι.
