Μπιφτέκια με φέτα και σάλτσα λαχανικών

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Τα μπιφτέκια με αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ ζουμερά !

Συστατικά
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο ή χοιρινό ή  μεικτό ή κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • Αρκετό μαϊντανό ψιλ/νο
  • 2 φέτες ψωμί βρεγμένο στο γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κομμάτι φέτα
  • Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα

  • Λίγο λάδι
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκι ή 1 ξερό ψιλ/νο
  • Μερικές ελιές σε κομμάτια
  • 2 κούπες σπανάκι αχνισμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια σε κυβάκια
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Λίγη φέτα τριμμένη
  • Λίγη ρίγανη φρέσκια
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, εκτός της φέτας. Βάζουμε  για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
  2. Ζυμώνουμε μακρόστενα μπιφτέκια και στο κέντρο καθενός βάζουμε ένα κομμάτι μακρόστενη φέτα ή και τριμμένη φέτα. Το κλείνουμε καλά μέσα στον κιμά.
  3. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα μαζί με το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ανακατεύουμε για λίγο και βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
  7. Αν έχουμε ψήσει τα μπιφτέκια χώρια, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στη σάλτσα .
  8. Στο τέλος ρίχνουμε  φέτα τριμμένη από πάνω κατά το σερβίρισμα.
  9. Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα