Φάβα η...παρεξηγημένη !

recipe image
Προστέθηκε από marilou, Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Την χρησιμοποιούμε  σαν ορεκτικό και σαν κυρίως πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
5-6 άτομα
  • 1/2 κιλό φάβα
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
  • 1-2 λεμόνια
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε την φάβα και την πλένουμε πολύ καλά.
  2. Την βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 1/2 λίτρο νερό.
  3. Μόλις αρχίζει να βράζει την ξαφρίζουμε καλά.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
  5. Μετά από 45 λεπτά περίπου θα έχει χυλώσει.
  6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ (προαιρετικά) και τον χυμό από 1-2 λεμόνια.
  7. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σβήνουμε την θερμοκρασία.
  8. Σερβίρουμε στο πιάτο και από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγο ωμό λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Λίγο πριν σβήσω το μάτι της κουζίνας, πολτοποιώ την φάβα και γίνεται σαν πουρές.

Φωτογραφία από την Ηλιάννα.