Τιραμισού

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Με το υπέροχο άρωμα του καφέ !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • λικέρ αμαρέτο
  • 4 φλιτζάνια εσπρέσσο
  • λίγη ζάχαρη
  • σοκολάτα με αμύγδαλο τριμμένη, για το ντεκόρ
Οδηγίες

  1. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη στην πολλή δυνατή ταχύτητα του μίξερ
  2. Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε, το χτυπάμε καλά να γίνει μια κρέμα σταθερή
  3. Τα ασπράδια με 2 κ,γ. κρύο νερό καλά σε μαρέγκα σφιχτή, την προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν
  4. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον εσπρέσσο με την λίγη ζάχαρη και το λικέρ και τα ανακατεύουμε
  5. Αν θέλουμε ρίχνουμε τόση ζάχαρη και λικέρ που να μας αρέσει
  6. Παίρνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το 1|3 από την κρέμα, μετά βουτάμε ένα- ένα τα μπισκότα στον καφέ και τα βάζουμε στην σειρά επάνω στην κρέμα
  7. Μετά πάλι κρέμα αρκετή, πάλι μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα
  8. Πασπαλίζουμε  με την σοκολάτα και βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο
  9. Κρατάει φρέσκο μέχρι και 3 ημέρες
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοιες συνταγές:
Tiramisu χωρίς αυγά!
Τιραμισού με Φράουλες