Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2264-pagwtolemoni11.jpg
Παγωτό λεμόνι


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Τι γνωρίζουμε για την κουβερτούρα
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Τι γνωρίζουμε για την κουβερτούρα
#5282
Τι γνωρίζουμε για την κουβερτούρα 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  

- Η κουβερτούρα λιώνει σε μπέν μαρί, δηλαδή σε κατσαρολάκι τοποθετημένο σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βραζει. Αλλιώς, σε ειδικό σκεύος μπέν μαρί
- Η ιδανική θερμοκρασία λιωσίματος της κουβερτούρας είναι οι 46 βαθμοί, καθώς σε πιο υψηλές θερμοκρασίες χάνει το άρωμα της
- Η κουβερτούρα λιώνει επίσης στο φούρνο μικροκυμάτων. Χρειάζεται λίγο χρόνο και όχι υψηλή θερμοκρασία .
- Όταν ανακατεύετε κουβερτούρα να χρησιμοποιείτε πάντα ξύλινη η πλαστική σπάτουλα για να μη μεταβάλλετε η θερμοκρασία της σοκολάτας και αλλοιώνεται η σύσταση της.
- Αν η συνταγή λέει να αναμίξετε λιωμένη κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος, η κρέμα δεν πρέπει να είναι παγωμένη γιατί δεν θα ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στις ίδιες συνταγές η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να είναι παχύρρευστη και όχι σαντιγί γιατί το μείγμα θα κόψει
- Φτιάξτε μια απολαυστική σος σοκολάτας για κέικ, φρούτα ή παγωτό.
Λιώστε 200 γραμ κουβερτούρα με ένα μικρό ποτήρι νερό και λίγο κονιάκ.
Μόλις λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύνετε τα φρούτα
- Δώστε γεύση στο κλασικό ρυζόγαλο προσθέτοντας κουβερτούρα.
Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο ρίξτε λίγη κουβερτούρα και ανακατέψτε να λιώσει πριν το αποσύρετε από τη φωτιά.
- Η κουβερτούρα είναι ιδανική γέμιση για γλυκές κρέπες .Ετοιμάστε τις κρέπες και φυλάξτε τις στην κατάψυξη. Βγάλτε όσες θέλετε και ξεπαγώστε τις.
Λιώστε σοκολάτα, αλείψτε τις κρέπες, προσθέστε κομμάτια φρούτων και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, τυλίξτε τις και σερβίρετε .
stinkouzina.gr
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 20/06/2009 11:02 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή