Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Καρότο το αντικαρκινικόν
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Καρότο το αντικαρκινικόν
#5240
Καρότο το αντικαρκινικόν 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Αφήστε το κόψιμο για μετά το μαγείρεμα


Τα καρότα που κόβονται σε φέτες πριν από το βράσιμο χάνουν το 25% της αντικαρκινικής τους ιδιότητας, διαπιστώνουν οι ερευνητές που ανακάλυψαν της ευεργετικές δράσεις του λαχανικού. Τα καρότα που μαγειρεύονται ολόκληρα είναι εξάλλου νοστιμότερα, έδειξαν οι δοκιμές.

«Ο τεμαχισμός των καρότων αυξάνει την ελεύθερη επιφάνειά τους, οπότε όταν βράζουν διαρρέουν στο νερό περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους» εξήγησε στο Reuters η Δρ Κίρστεν Μπραντ, επικεφαλής των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ.

Τα ολόκληρα καρότα, αντίθετα, διατηρούν κλειδωμένα μέσα τους τόσο την ουσία φαλκαρινόλη, η οποία έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, όσο και τα σάκχαρα που δίνουν γεύση.

Πράγματι, οι τυφλές δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ερευνητές με τη συμμετοχή 100 εθελοντών έδειξαν ότι το 80% προτιμούσε τη γεύση των καρότων που είχαν μαγειρευτεί ολόκληρα.

Η Δρ Μπραντ, σε συνεργασία με συναδέλφους της στο Πανεπιστήμιο της Δανίας, είχε ανακαλύψει την ευεργετική δράση της φαλκαρινόλης πριν από τέσσερα χρόνια.


Newsroom ΔΟΛ
πειναλεων (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 58
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 19/06/2009 11:31 από .
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή