Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Φρέσκα αρωματικά στη μαγειρική
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Φρέσκα αρωματικά στη μαγειρική
#49862
Φρέσκα αρωματικά στη μαγειρική 8 Χρόνια, 10 Μήνες πριν  
Ένας απλός και ωραίος τρόπος για να δώσετε άρωμα και γεύση στο μαγείρεμα είναι να προσθέσετε λίγα φρέσκα μυρωδικά. Είναι εκπληκτική η μεταμόρφωση των γεύσεων στα πιάτα στα οποία υπάρχουν φρέσκα αρωματικά.
Αν και μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά, στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο, είναι το ίδιο εύκολο να τα έχετε και σε μικρά γλαστράκια στο μπαλκόνι σας ή στην αυλή σας. Δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, βασικά ήλιο και νερό και τα έχετε διαθέσιμα κάθε στιγμή.

Κάθε μυρωδικό βέβαια ταιριάζει με διαφορετικά υλικά και, παρ’ όλο που έχουμε συνδυάσει κάποιες γεύσεις μεταξύ τους τολμήστε να πειραματιστείτε μαγειρεύοντας με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και να βρείτε τις γεύσεις που σας αρέσουν.

Μερικά βασικά πράγματα για τη χρήση των μυρωδικών στο μαγείρεμα.

* Τα βάζετε στο τέλος του μαγειρέματος για να μη καταστραφεί η γεύση και το άρωμά τους.
* Αν χρησιμοποιήσετε ξερά, βάζετε αντίστοιχα τη μισή ποσότητα αφού τα ξερά έχουν πιο δυνατό άρωμα.
* Ο καλύτερος τρόπος για να περάσουν το άρωμά τους στο μαγείρεμα είναι να τα αφήσετε μέσα σε ελαιόλαδο αρκετές ημέρες ή να τα ανακατέψετε ψιλοκομμένα με βούτυρο. Μερικές σταγόνες από αρωματικό λάδι ή μία κουταλιά από το αρωματικό βούτυρο ανεβάζουν τη γεύση στα βρασμένα λαχανικά – κυρίως πατάτες, αλλά και σε ψητό κρέας ή ψάρι.
* Ακόμη και στα γλυκά, στα ποτά, στα αναψυκτικά και στα αφεψήματα, τα φρέσκα αρωματικά δίνουν πάντα φρέσκια γεύση.


Μυρωδικά - γευστικοί συνδυασμοί


* Βασιλικός: Ντομάτες (σαλάτα ή σάλτσες), λευκά τυριά, κοτόπουλο.
* Κόλιαντρος: Σε όλα τα πικάντικα πιάτα, θαλασσινά, κοτόπουλο, κολοκυθάκια.
* Μαντζουράνα: Κρέας, πατάτες, ντομάτα, κολοκυθάκια.
* Εστραγκόν: Θαλασσινά, κοτόπουλο, αβγά, κρέμα γάλακτος.
* Δυόσμος: Πατάτες, κουκιά, αρακάς, αρνάκι, θαλασσινά, παντζάρια, σαλάτες με ντομάτα ή αγγούρι, λευκά τυριά (κυρίως χαλούμι).
* Θυμάρι: Σε ζωμούς, σάλτσες, ψητό κρέας ή ψάρι, πατάτες.
* Ρίγανη : Κρέας, πατάτες, κοτόπουλο, σάλτσες με λευκό κρασί.
* Μελισσόχορτο: Θαλασσινά, φρούτα, γλυκές σάλτσες για παγωτό.
* Λουίζα: Χοιρινό, ψάρια, σέλερι, σελινόριζα.
* Φασκόμηλο: Χοιρινό, λουκάνικα, κοτόπουλο, κίτρινη κολοκύθα.
* Δεντρολίβανο: Θαλασσινά (κυρίως μύδια), ψάρια, αρνάκι, κοτόπουλο, πατάτες.

Αρωματικό λάδι για περισσότερη γεύση στα πιάτα

Τα αρωματικά λάδια είναι πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη γεύση και το άρωμα των φρέσκων μυρωδικών. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεστε καλής ποιότητας ελαιόλαδο και φυσικά φρέσκα μυρωδικά. Ξεπλένετε τα μυρωδικά και τα αφήνετε να στεγνώσουν πολύ καλά επάνω σε πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί. Βάζετε 2 χούφτες περίπου σε μισό λίτρο ελαιόλαδο και το αφήνετε 2 εβδομάδες σε σκιερό και δροσερό μέρος. Στη συνέχεια στραγγίζετε το λάδι και το μεταφέρετε σε καθαρό και στεγνό μπουκάλι. Το αρωματικό λάδι είναι έτοιμο για χρήση.

Μερικές ιδέες:

1. Μπορείτε να φτιάξετε βινεγκρέτ ή οποιοδήποτε ντρέσσινγκ για σαλάτες, αντικαθιστώντας το απλό ελαιόλαδο της συνταγής με αρωματικό λάδι.
2. Ακόμη μπορείτε να σοτάρετε κρέας, ψάρι ή λαχανικά σε λίγο αρωματικό λάδι για να περάσει η γεύση του μυρωδικού στο μαγείρεμα.
3. Πολύ ωραία ιδέα είναι να περιχύσετε βρασμένες πατάτες (όσο είναι ζεστές) ή ψημένο ψάρι ή κοτόπουλο.
4. Δοκιμάστε το ακόμη με ψημένο τυρί (κατσικίσιο, χαλούμι ή φέτα) ή σε ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Ιδέες για μείγματα βοτάνων για αρωματικά λάδια:


• Βασιλικός, ξύσμα λεμονιού, τσίλι πιπεριά
• Δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο
• Άνηθος, ξύσμα λεμονιού, σκόρδο
• Φρέσκος κόλιαντρος, ξύσμα λάιμ, τσίλι πιπεριά
• Ματζουράνα, θυμάρι, ρίγανη

driskas.com
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή