Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Αντικατάσταση Υλικών: Σαλέπι
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση Υλικών: Σαλέπι
#41407
Αντικατάσταση Υλικών: Σαλέπι 9 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΛΕΠΙ (εφεξής «το Σ.»)
γενικά, το Σ. δεν αντικαθίσταται απλά με έτερη ορχιδέα (πχ βανίλια). απαιτείται προσθήκη και άλλων υλικών που αναπληρούν τις υπόλοιπες ιδιότητες που διαθέτει το Σ.

αν πχ χρησιμοποιήσουμε βανίλια, προσθέτουμε και λίγη βύνη (malt, maltose, οβοMALTίνη, κ.τ.ό.) για να αναπληρωθεί η υπόλοιπη ποσότητα σε Σ.

αλεσμένο σε σκόνη, το Σ. είναι στην πραγματικότητα άλευρο (βλ. σχετ. άρθρο στη βικιπαίδεια). άλλες πηκτικές ύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά και κατ’αναλογίαν είναι οι εξής:

½ κγ μαστίχα (mastic gum)
1 κγ κόμμι ξανθάνου (xantham gum)
1 κγ κόμμι γκουάρ (guar gum)
1 κγ χαρουπάλευρο (locust bean gum)
2 κγ σκόνη ζελατίνας (ουδέτερη γεύση)
1 καλοχτυπημένο ασπράδι αβγού
1 κγ αλεύρι ταπιόκας
1 κγ κορν φλάουρ
2 κγ αλεύρι
κ.ά.

όπως το Σ., τα παραπάνω είναι πολυζαχαρίδια και προσθέτουν «όγκο» στο παρασκεύασμα (πχ το σιρόπι και τα λικέρ γίνονται πιο παχύρρευστα). γι’αυτό και όλα ανεξαιρέτως τα παγωτά του εμπορίου περιέχουν κάποιο αντίστοιχο κόμμι.
GreekLoverBoy (Επισκέπτης)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 46
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο: Άρρεν mkambas Τοποθεσία: Portland, Oregon, USA Γεννέθλια: 1961-10-30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#41408
Απ:Αντικατάσταση Υλικών: Σαλέπι 9 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
Χρησιμότατη εναλλακτική!
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή