Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1239-_.jpg
Χαλβάς...αλλιώτικος


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Μυστικά και ψέματα για τα τηγανητά ψαράκια.
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Μυστικά και ψέματα για τα τηγανητά ψαράκια.
#38692
Μυστικά και ψέματα για τα τηγανητά ψαράκια. 9 Χρόνια, 4 Μήνες πριν  
Mη µου πείτε πως δεν είναι καλοκαιρινό, θερινότατο, ένα
τσίπουρο, ένα ουζάκι, µια ρετσίνα (ναι, ρετσίνα, που κόντεψε
να ξεχαστεί για 10 - 15 χρόνια, αλλά επανέρχεται δριµύτερη)
ή µια κρύα -κρύα, όχι παγωµένη- µπίρα κι ένα πιάτο
τηγανητά ψαράκια;
Αθερίνα, γαύρος, µαρίδα αλλά και κουτσοµούρες,
µπαρµπουνάκια, γόπες, ακόµη και µικρές σαρδέλες ή ό,τι
άλλο θέλετε, µε ένα ποτό, µια σαλάτα, λίγο τυρί, ζυµωτό
ψωµί και τη θάλασσα ώς τον ορίζοντα...
Ασχολούµαι σήµερα µε µαρίδα, γαύρο και αθερίνα, λόγω
του ότι πρόκειται για ψάρια ψιλά, µικρά και τραγανά µε
πολλές δυνατότητες από γευστικής σκοπιάς. Η επιτυχία τους
δεν εξαρτάται µόνο από το καλό αλεύρωµα και τη σωστή θερµοκρασία. Σχετικά µε το δεύτερο, πάντως,
το κόλπο µε το κοµµάτι ψωµιού στο λάδι είναι γνωστό: αν ξεπηδούν µικρές φυσαλίδες από το
καταδυθέν ψωµάκι, τότε το λάδι θέλει λίγη θερµότητα ακόµη· αν σκουρύνει απότοµα, τότε το λάδι
παραείναι ζεστό. Η σωστή θεµοκρασία είναι γύρω στους 180° C.
Για το αλεύρωµα θα παραφράσω την περίφηµη ατάκα του ελληνικού κινηµατογράφου: «αλεύρωµα από
αλεύρι»; Γιατί το αλεύρωµα µπορεί να γίνει µε καλαµποκάλευρο -για πιο τραγανό αποτέλεσµα- νισεστέ,
αλεύρι ανάµεικτο µε αρωµατικά (σκόνη γλυκάνισου ή µάραθου, πάπρικα κ.λπ.) µε ή χωρίς αλάτι και
πιπέρι, τριµµένο ψωµί, τελείως ξερό. Ο χυλός µε µπίρα ή σόδα είναι και αυτός µια λύση -αυτό, δηλαδή,
που οι νεόκοποι θαυµαστές της ιαπωνικής κουζίνας ονοµάζουν «τεµπούρα» και θεωρούν ιαπωνική
ανακάλυψη, χωρίς να γνωρίζουν, οι δυστυχείς, πως στην πραγµατικότητα είναι πορτογαλική και εισήχθη
στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από τους Πορτογάλους ιησουήτες µοναχούς.
Τέλος, µια συνοδευτική σάλτσα µπορεί να απογειώσει τα τηγανητά ψαράκια: λαδόξιδο µε
πολτοποιηµένο βολβό µάραθου, άνηθο ή άλλα αρωµατικά.

Λαδόξιδο φρέσκιας ντοµάτας
Υλικά:
• 1 µικρή ντοµάτα
• 3 κτσ ελαιόλαδο
• 2 κτσ ξίδι από λευκό κρασί
• αλάτι λευκό πιπέρι ή 1 πρέζα τσίλι
• 1/2 κτγ πάπρικα

∆ιαδικασία:
Αφαιρούµε την πέτσα και τα σπόρια της ντοµάτας πριν τη βάλουµε µε τα άλλα υλικά στον πολτοποιητή.
Εναλλακτικά, την τρίβουµε, τη σουρώνουµε και χτυπάµε όλα τα υλικά µαζί, βάζοντας το λάδι τελευταίο.
Μπορούµε, επίσης, να πολτοποιήσουµε µαζί λίγο κρεµµύδι ή σκόρδο.


Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή