Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Πασχαλινο κερασμα
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12
ΘΕΜΑ: Πασχαλινο κερασμα
#355
Πασχαλινο κερασμα 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Αυριο θα φυγω και θα παω στην γιαγια για το Πασχα στην Ακρατα Αχαιας!!!
Θα ηθελα να μου προτεινετε ενα γλυκο να φτιαξω για την Ανασταση!!!Θα μαστε λιγα ατομα οχι πολλα!!!!Σκεφτομουν μιλφειγ που ξερω οτι τους αρεσει τρελα!!!Εχετε καμια καλη συνταγη;Τι αλλο μου προτεινετε;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Φιλικα
Λιζα
Λιζα (Επισκέπτης)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 103
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#374
Απ:Πασχαλινο κερασμα 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Λίζα, σού έχω 3 προτάσεις που θεωρώ ότι είναι πολύ εύκολες να γίνουν αλλα και να μεταφερθούν τα γλυκάκια επίσης εύκολα.

Όσο για το μιλφέιγ είναι καλή ιδέα, αλλα άν μείνει για την επόμενη, το φύλλο σφολιάτας νωτίζει.
Πάντως και για αυτήν εχω μια πρόταση, αν επιμένεις.χαχχα!!!
Ρίξε μια ματιά και τα ξαναλέμε

Φρυγανιά ζακυνθινή φτιάξτην με κρέμα βανίλιας στιγμής γιώτης

Μπανόφι Εδώ είναι πολύ εύκολο γιατι άν πάρεις απο το σούπερ μάρκετ έτοιμη τη καραμέλα γάλακτος (όπως κάνω εγώ τώρα πια, χωρίς να βράζω το ζαχαρούχο), γίνεται αστραπή. Υπάρχει έτοιμη εκεί που βάζουν τις μαρμελάδες.

Καταϊφάκια με αμύγδαλο απλό και εύκολο....και παραδοσιάκό.
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#381
Απ:Πασχαλινο κερασμα 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Ευχαριστω πολυ Ηλιαννα μου για την αμεση απαντηση. Θα ηθελαομως και τη συνταγη του Μιλφειγ γιατι ξερω οτι τους αρεσει πολυ.


Προκληση αποτελει η ζακυνθινη φρυγανια. Ισως τελικα την δοκιμασω!!!
Λιζα (Επισκέπτης)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 103
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#388
Απ:Πασχαλινο κερασμα 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Λιζα έγραψε:
Ευχαριστω πολυ Ηλιαννα μου για την αμεση απαντηση. Θα ηθελαομως και τη συνταγη του Μιλφειγ γιατι ξερω οτι τους αρεσει πολυ.

Προκληση αποτελει η ζακυνθινη φρυγανια. Ισως τελικα την δοκιμασω!!!


Η απλούστατη συνταγή για μιλφέιγ είναι:
    Απλώνω σε ενα πυρέξ μια στρώση έτοιμα μπισκότα σφολιάτας ιταλικά(απο sm) ή για πιο λεπτό αποτέλεσμα τα κόβεις στη μέση κατα μήκος.
    Πάνω φτιάχνω και ρίχνω μια κρέμα βανίλιας στιγμής γιώτης(ανάλογα το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσεις, διπλασιάζεις την ποσότητα αν χρειαστεί)
    Ξανά μια στρώση μπισκότα σφολιάτα
    Τέλος φτιάχνεις μια σαντιγί με ζωική ή φυτική κρέμα γάλακτος που τη χτυπάς με 4 κ.σ. ζαχαρη άχνη και την απλώνεις πάνω στα μπισκότα.
    Στο τέλος τρίβεις με το χερι μπισκότα και τα ρίχνεις πάνω από τη σαντιγί, και ραντίζεις αχνη και κανέλα.


Η άλλη περίπτωση είναι να ψήσεις σφολιάτα βουτύρου στο φούρνο αντί μπισκότων, αφού την τριπήσεις καλά. Να φτιάξεις κρέμα ζαχαροπλαστικής αντί για έτοιμη κρέμα βανίλιας
Τα άλλα ακολουθούν την πιο πάνω διαδικασία.
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#389
Απ:Πασχαλινο κερασμα 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Με εβαλες σε πειρασμο και τελικα θα φτιαξω την ζακυνθινη φρυγανια και το μιλφειγ σε πολυ μικροτερη ποσοτητα για τον αρραβωνιαστικο μου.


Αυτη η ζακυνθινη φρυγανια με εχει βαλει σε μεγαλο πειρασμο γι αυτο και θα την φτιαξω το Μ.Σαββατο το απογευμα!!!!!!

Μου θυμιζει έντονα εκμέκ. Μπορω στην κρεμα ζαχαροπλαστικς να βαλω μαστιχα μεσα για περισσότερο αρωμα;

Σε ευχαριστω πολυ πολυ Ηλιαννα μου για ολα.


Καλη Ανασταση σε σενα και την οικογενεια σου και σε ολα τα μελη εδω!!!!
Λιζα (Επισκέπτης)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 103
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#390
Απ:Πασχαλινο κερασμα 10 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Ναι, μπορείς να βάλεις μαστίχα αφού πρώτα την αλέσεις με λίγη ζάχαρη στο μούλτι ,στη συνέχεια την λιώσεις σε λίγο ζεστό γάλα γιατι δε διαλύεται εύκολα.
Τώρα αν σου περισσέψουν τσουρέκια πασχαλινά, κόψτα σε φέτες, σιρόπιασε τα και ακολούθησε τη συνταγή για τη φρυγανιά τη ζακυνθινή (αντί φρυγανιά βάλε τσουρέκι) και θα έχεις....ένα τέλειο εκμέκ

Πολλές ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!! Καλό Πάσχα!
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή