Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Φρούτα από το "Α" ως το "Ω"
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Φρούτα από το "Α" ως το "Ω"
#25494
Φρούτα από το "Α" ως το "Ω" 9 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
ΑΧΛΑΔΙ



Το αχλάδι είναι ένα θαυμάσιο και νοστιμότατο φρούτο. Περιέχει βιταμίνες A, C, G και Ε, καθώς επίσης σάκχαρο, λίπη, τανίνη, ποτάσα, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο.
Είναι θρεπτικό καθαρτικό και διουρητικό. Προκαλεί άφθονη έκκριση σάλιου και βοηθάει στη λειτουργία των πεπτικών οργάνων, ιδίως όταν τρώγεται το πρωί με άδειο στομάχι ή στην αρχή του φαγητού.
Είναι περίφημο φάρμακο για τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς. Όταν δε τρώγεται σε αρκετή ποσότητα για δύο συνεχόμενες μέρες κατεβάζει την πίεση.
Επειδή είναι στυπτικό φρούτο ωφελεί πολύ στη διάρροια. Όσοι όμως έχετε πρόβλημα με τη χολή ή το συκώτι σας καλό είναι να το αποφεύγετε.
Τα αχλάδια επειδή δεν περιέχουν οξέα μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που πάσχουν από έλκος στομάχου ή δωδεκαδάχτυλου.
Όπως και κάθε άλλο φρούτο έτσι και τα αχλάδια καλό θα είναι να τα καταναλώνουμε στην ώριμη μορφή τους και όχι όταν είναι άγουρα. Επειδή τα φλούδια του αχλαδιού είναι διουρητικά κάνουμε το εξής αφέψημα: παίρνουμε τους φλοιούς από δύο αχλάδια και ένα μήλο, τα βράζουμε αρκετή ώρα με νερό, φιλτράρουμε το χυμό αυτό και τον πίνουμε το πρωί.
Επίσης βράζουμε φλούδες αχλαδιών που έχουμε αποξηράνει στον ήλιο και κάνουμε ένα καλό αφέψημα, που έχει καθαρτικές ιδιότητες.

Αχλάδια κομπόστα

    1 κιλό αχλάδια
    600 γραμμάρια ζάχαρη
    1 ξύλο κανέλλας

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1 ½ λίτρο νερό, την κανέλλα και αν θέλουμε και δύο – τρία γαρίφαλα. Όταν βράσει το νερό προσθέτουμε τα αχλάδια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε ένα τέταρτο ακόμα.
Αν θέλουμε να δέσει λίγο η ζάχαρη, αποσύρουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει λίγο ακόμα.

Αχλαδάκι γλυκό

    1 κιλό αχλάδια
    1 κιλό ζάχαρη
    Χυμό από 1 λεμόνι
    2 βανίλιες


Καθαρίζουμε τον φλοιό των αχλαδιών και με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν μέχρι να ολοκληρώσουμε το καθάρισμα. Όταν καθαρίσουμε όλα τα αχλάδια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με τρία ποτήρια νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. (Περίπου 15 λεπτά).
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Στο νερό που έβρασαν τα αχλάδια προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να βράσει δέκα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται και ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια. Βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.

Αχλάδια μαρμελάδα:

    1 κιλό αχλάδια
    1 κιλό ζάχαρη
    Χυμό από ½ ή ένα λεμόνι.


Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τους φλοιούς και τα σπόρια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και αν χρειάζεται ελάχιστο νερό. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν η μαρμελάδα μας δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αχλάδια με κρέμα:

    Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τους φλοιούς και τα σπόρια και τα βράζουμε ελαφρά.
    Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής που μας αρέσει λίγο σφιχτοδεμένη.
    Στρώνουμε τα αχλάδια κομμένα στα τέσσερα ή στα οχτώ αν είναι πολύ μεγάλα σ ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Τα πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα. Στρώνουμε άλλη μία στρώση αχλάδια πάλι με μπισκότα και τριμμένα αμύγδαλα.
    Από πάνω βάζουμε κρέμα, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγο φρέσκο βούτυρο και ψήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο μέχρι να ξανθύνει η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε το γλυκό σκέτο ή με σιρόπι φρούτων.


Για να κάνουμε παγωτό ή γρανίτα αχλάδι προσέχουμε ν αγοράσουμε μαλακά και ώριμα αχλαδια
marianta (Μέλος)
Ζήσε τη στιγμή.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 2885
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Γεννέθλια: 0000-11-25
Τελευταία διόρθωση: 13/02/2010 16:53 από Hlianna.Αιτία: προσθήκη φωτό
Αγαπώ σημαίνει ζω. Αγαπιέμαι και αγαπώ, σημαίνει αξίζω να ζω. Είμαι εδώ γιατί αγαπώ την καλή και ζεστή παρέα και την μαγειρική και θέλω να κάνω μαζί σας πολλά πολλά γευστικά ταξίδια στη χώρα των χρωμάτων και των αρωμάτων.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#26238
Απ:Φρούτα από το "Α" ως το "Ω" 9 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ



Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C.
Είναι ιδανικά για το στομάχι και δροσιστικά. Είναι επίσης στυπτικά, γι αυτό ωφελούν πολύ σε δυσεντερίες και αμοιβαδώσεις. Οι διαβητικοί μπορούν να τρώνε άφοβα βατόμουρα γιατί έχουν πολύ λίγα σάκχαρα και δεν τους πειράζουν.

Ένα σιρόπι απ αυτά σε δοσολογία 4 κουταλάκια την ημέρα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη δυσεντερία των μωρών.

Τα βατόμουρα γίνονται καταπληκτική μαρμελάδα, πολύ ωφέλιμη και με τέλειο χρώμα.
marianta (Μέλος)
Ζήσε τη στιγμή.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 2885
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Γεννέθλια: 0000-11-25
Τελευταία διόρθωση: 22/02/2010 07:48 από Hlianna.
Αγαπώ σημαίνει ζω. Αγαπιέμαι και αγαπώ, σημαίνει αξίζω να ζω. Είμαι εδώ γιατί αγαπώ την καλή και ζεστή παρέα και την μαγειρική και θέλω να κάνω μαζί σας πολλά πολλά γευστικά ταξίδια στη χώρα των χρωμάτων και των αρωμάτων.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#26248
Απ:Φρούτα από το "Α" ως το "Ω" 9 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
Βερίκοκα



Τα βερίκοκα είναι εύγευστα και αρωματικά. Στα παλιά όμως χρόνια προκάλεσαν συζητήσεις και αντιγνωμίες όσον αφορά την ωφελιμότητά τους.
Ο Γαληνός ο Ορειβάσιος και άλλοι τα θεωρούσαν ευκολοχώνευτα. Οι Άραβες γιατροί όμως δεν τα εκτιμούσαν. Τα αδύνατα στομάχια δεν τα χωνεύουν εύκολα γιατί συνήθως μόνο το μέρος που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο είναι ώριμο.
Τα βερίκοκα περιέχουν βιταμίνες Α, B και C, ζάχαρη και μεταλλικές ουσίες. Είναι θρεπτικά και δροσιστικά. Πρέπει να τρώγονται αρκετά ώριμα αλλά οι έμποροι τα κόβουν άγουρα επειδή χαλάνε εύκολα.
Τα βερίκοκα κάνουν πολύ καλό στις αναιμίες, ενώ καλό είναι να τα αποφεύγουν οι διαβητικοί. Επίσης ενοχλούν και τα άτομα που υποφέρουν από έλκος στομάχου και δωδεκαδάχτυλου, γιατί περιέχουν πολλά οξέα που ενοχλεί τον βλεννογόνο που έχει προσβληθεί.
Σαν κομπόστα είναι πολύ εύπεπτα και πολύ θρεπτικά. Όταν βράσουν αποκτούν ένα θαυμάσιο άρωμα. Επίσης τα βερίκοκα σαν κομπρέσα ωφελούν πολύ στο δέρμα. Το κάνουν πολύ μαλακό και λαμπερό.

Μαρμελάδα βερίκοκο

    1 κιλό βερίκοκα
    1 κιλό ζάχαρη
    Ελάχιστο νερό
    Χυμό από 1 λεμόνι


Πλένουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μούλτι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και αν χρειάζεται και ελάχιστο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Βερίκοκα γλυκό

    1 κιλό βερίκοκα
    1 κιλό ζάχαρη
    1 ½ ποτήρι νερό
    Χυμό από ένα λεμόνι


Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Αν θέλουμε να γίνουν σφιχτά σαν γλυκό τα ρίχνουμε σε ασβεστόνερο. Διαλύουμε 160 γραμμάρια ασβέστη σε 3 ½ λίτρα νερό και όταν κατασταλάξει ο ασβέστης ρίχνουμε το νερό μέσα στα βερίκοκα και τα αφήνουμε για 1 ½ ώρα. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε πολλές φορές.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται και αφήνουμε το γλυκό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όταν κρυώσει μοιράζουμε σε βάζα.

Βερίκοκα κομπόστα

    1 κιλό βερίκοκα
    400 γραμμάρια ζάχαρη


Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα βερίκοκα. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και δένουμε λίγο ακόμα το σιρόπι.

Βερίκοκα ζελέ

    1 κιλό ώριμα βερίκοκα
    300 γραμμάρια ζάχαρη
    35 γραμμάρια ζελατίνα σε φύλλα
    Χυμό από ένα λεμόνι


Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Προσθέτουμε 250 γραμμάρια νερό, τ ανακατεύουμε καλά και τα περνάμε από διπλό τουλπάνι για να βγει καθαρός ο χυμός.
Στον πολτό αυτό ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε μουλιάσει τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνα που έχουμε στύψει καλά και το χυμό λεμονιού και περνάμε πάλι τον πολτό από τουλπάνι.
Βρέχουμε μια μεγάλη φόρμα με κρύο νερό και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.
Για να σερβίρουμε βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
Γαρνίρουμε το ζελέ με φέτες από βερίκοκα και φύλλα καλά πλυμένα.
marianta (Μέλος)
Ζήσε τη στιγμή.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 2885
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Γεννέθλια: 0000-11-25
Τελευταία διόρθωση: 22/02/2010 07:24 από Hlianna.
Αγαπώ σημαίνει ζω. Αγαπιέμαι και αγαπώ, σημαίνει αξίζω να ζω. Είμαι εδώ γιατί αγαπώ την καλή και ζεστή παρέα και την μαγειρική και θέλω να κάνω μαζί σας πολλά πολλά γευστικά ταξίδια στη χώρα των χρωμάτων και των αρωμάτων.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#26741
Απ:Φρούτα από το "Α" ως το "Ω" 9 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
ΒΥΣΣΙΝΑ



Τα βύσσινα περιέχουν περισσότερα οξέα από τα κεράσια (κιτρικό και μηλικό), γι αυτό είναι υπόξινα και ονομάζονται και ονομάζονται και «οξυκέρασα».
Έχουν περίπου τις ίδιες ιδιότητες με τα κεράσια. Είναι αναψυκτικά και δροσιστικά. Τρώγονται ευχάριστα, ραντισμένα με ρούμι ή κονιάκ και πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Απ αυτά γίνεται και η δροσιστική βυσσινάδα, εξαιρετικά ευεργετική στους ασθενείς με υψηλό πυρετό. Τα κουκούτσια τους περιέχουν περισσότερο υδροκυανικό οξύ από τα κουκούτσια των κερασιών.
Τα ώριμα βύσσινα έχουν την ίδια σχεδόν θρεπτική αξία με τα κεράσια. Είναι ωφέλιμα για όσους πάσχουν από αναιμία, ουρική αρθρίτιδα, χρόνια νεφρίτιδα και άλλες αρρώστιες των νεφρών.

ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ

    1 κιλό βύσσινο
    1 κιλό ζάχαρη
    1 ποτήρι νερό
    Χυμό από ένα λεμόνι
    2 βανίλιες


Πλένουμε καλά τα βύσσινα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν μαζί με το νερό και τη ζάχαρη.
Μ ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
Όταν δέσει το γλυκό προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

ΒΥΣΣΙΝΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

    1 κιλό βύσσινο
    1 κιλό ζάχαρη
    Χυμό από ένα λεμόνι


Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, ενώ αφαιρούμε συχνά τον αφρό που σχηματίζεται.
Με το μίνι πίμερ αν έχουμε πολτοποιούμε τη μαρμελάδα μέσα στην κατσαρόλα. Αν δεν έχουμε την πολτοποιούμε στο μούλτι ένα τέταρτο μετά από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει να βράζει. Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα βύσσινα στο μούλτι και πριν τα βάλουμε να βράσουν.
Αν η μαρμελάδα μας θέλουμε να έχει κομματάκια βύσσινο μπορούμε να την πολτοποιήσουμε με το ειδικό εργαλείο που λιώνουμε τα λαχανικά.
Όταν δέσει η μαρμελάδα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

ΒΥΣΣΙΝΟ ΛΙΚΕΡ

    1 κιλό βύσσινο
    1 κιλό ζάχαρη
    2 λίτρα κονιάκ
    3 γαρίφαλα
    1 ξύλο κανέλα


Βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλα τα βύσσινα, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα γαρίφαλα και την κανέλα και τα αφήνουμε για 40 μέρες στον ήλιο. Τις πρώτες μέρες κουνάμε τη γυάλα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν περάσουν οι 40 μέρες, σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια.
marianta (Μέλος)
Ζήσε τη στιγμή.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 2885
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Γεννέθλια: 0000-11-25
Τελευταία διόρθωση: 22/02/2010 07:51 από Hlianna.
Αγαπώ σημαίνει ζω. Αγαπιέμαι και αγαπώ, σημαίνει αξίζω να ζω. Είμαι εδώ γιατί αγαπώ την καλή και ζεστή παρέα και την μαγειρική και θέλω να κάνω μαζί σας πολλά πολλά γευστικά ταξίδια στη χώρα των χρωμάτων και των αρωμάτων.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#31501
Απ:Φρούτα από το "Α" ως το "Ω" 9 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Το καρπούζι είναι ένα εντελώς διαφορετικό φρούτο που ωριμάζει τις ζεστές μέρες και μας δροσίζει.
Περιέχει άφθονα μεταλλικά άλατα, βιταμίνες 2% και 6% υδατάνθρακες.
Επειδή είναι αρκετά διουρητικό, καθαρίζει την κύστη και τα νεφρά, βοηθάει τους ηπατικούς αλλά και το νευρικό σύστημα.
Καθαρίζει το αίμα και ολόκληρο τον οργανισμό από τις τοξίνες και με την εφίδρωση που προκαλεί καθαρίζει το δέρμα.
Ωφελεί επίσης στην αρτηριοσκλήρωση, στον πυρετό και στ αρθριτικό.
Το καρπούζι καλό θα είναι να μην το τρώμε ούτε άγουρο ούτε πολύ ώριμο, γιατί τόσο το άγουρο όσο και το πολύ ώριμο προκαλεί κωλικούς και γαστρεντερικές διαταραχές.
Επίσης καλύτερα είναι να το τρώμε το πρωί νηστικοί γιατί μετά το γεύμα προκαλεί φούσκωμα στο στομάχι.

Καρπούζι γλυκό
1 κιλό καρπούζι
1 ½ κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Χυμό από ένα λεμόνι

Διαλέγουμε το καρπούζι να είναι χονδρόφλουδο. Το καθαρίζουμε από τον εξωτερικό πράσινο φλοιό του και την ψίχα του.
Το κόβουμε σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
Στο νερό που έβρασαν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει, ενώ αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
Προσθέτουμε και το καρπούζι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει καλά το γλυκό μας.
Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
marianta (Μέλος)
Ζήσε τη στιγμή.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 2885
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Γεννέθλια: 0000-11-25
Τελευταία διόρθωση: 08/04/2010 14:52 από marianta.
Αγαπώ σημαίνει ζω. Αγαπιέμαι και αγαπώ, σημαίνει αξίζω να ζω. Είμαι εδώ γιατί αγαπώ την καλή και ζεστή παρέα και την μαγειρική και θέλω να κάνω μαζί σας πολλά πολλά γευστικά ταξίδια στη χώρα των χρωμάτων και των αρωμάτων.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή