Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Τα μυστικά της σοκολάτας
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12
ΘΕΜΑ: Τα μυστικά της σοκολάτας
#18268
Τα μυστικά της σοκολάτας 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  
Ο Μπίτμαν ο μιλιμαλιστής μάς λέει πώς θα πετύχουμε να έχουμε σοκολάτα γυαλιστερή κια χωρίς να ασπρίζει τη δεύτερη μέρα....
ας το δούμε πώς θα το πετύχουμε...


Η σοκολάτα πήζει σωστά όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία 31-33ο C.

Για να πετύχουμε το tempering χρειαζόμαστε:
Θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής (F και C).
Η σοκολάτα μας πρέπει πρώτα να φτάσει στους 43-46ο C.
Στη συνέχεια πρέπει να ρίξουμε τη θερμοκρασία στους 31-33ο , προσθέτοντας κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύοντας. Μόλις φτάσει στους 33ο βουτάμε στη σοκολάτα ο,τι θέλουμε (ο Μπίτμαν, σαν καλός εβραίος, βουτάει και αλμυρά πρέτζελ).
Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 31ο θα πρέπει να επιστρέψουμε τη σοκολάτα στο μπαίν-μαρί για να την επαναφέρουμε στους 33ο.

Βασική λεπτομέρεια: τα παραπάνω δουλεύουν για μαύρη σοκολάτα (όχι γάλακτος, ούτε άσπρη).


Δέστε το VIDEO
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#18788
Απ:Τα μυστικά της σοκολάτας 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  
Δεν λιώνει, δεν παχαίνει κι όμως είναι σοκολάτα!

Θα μπορούσε να είναι η τέλεια καλοκαιρινή σοκολάτα. Οι επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν τυχαία την φόρμουλα για την δημιουργία μίας σοκολάτας που δεν λιώνει στα χέρια όταν την κρατάμε, ενώ παράλληλα έχει απειροελάχιστα λιπαρά.

Η εταιρία Barry Callebaut με έδρα την Ζυρίχη ισχυρίζεται πως η σοκολάτα Vulcano μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασία έως και 55C, την διπλάσια δηλαδή από αυτήν που αντέχουν οι κοινές σοκολάτες πριν λιώσουν, ενώ περιέχει περίπου 90% λιγότερες θερμίδες.
Η Vulcano θα πωλείται ως συστατικό σε εταιρίες-κολοσσούς της ζαχαροπλαστικής, όπως η Nestle και η Cadbury’s, κάτι που σημαίνει πως στα επόμενα δύο χρόνια περιμένουμε να απολαύσουμε τις νέες εκδόσεις γνωστών μας σοκολατών, όπως η Kit Kat και η Dairy Milk, οι οποίες δεν θα λιώνουν και δεν θα περιέχουν τόσα πολλά λιπαρά.

Παρόλο που η Callebaut έχει φροντίσει να κρατήσει την φόρμουλα κρυφή, οι ειδικοί πιστεύουν πως οι επιστήμονες αντικατέστησαν κάποια ποσότητα βουτύρου κακάο -το οποίο είναι αρκετά λιπαρό και λιώνει στους 30C- με άμυλο. Προηγούμενες προσπάθειες για την δημιουργία μίας σοκολάτας που δεν θα λιώνει είχαν οδηγήσει σε μη ελκυστικά και όχι τόσο εύγευστα αποτελέσματα.

in2life.gr
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#60917
Απ:Τα μυστικά της σοκολάτας 8 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#61016
Απ:Τα μυστικά της σοκολάτας 8 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
αν και η σοκοατα μου αρεσει οταν λιωνει θα προτιμουσα καποιες φορες να μην λερωνομαι...
giami (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#61020
Απ:Τα μυστικά της σοκολάτας 8 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Aς περιμένουμε τότε τη νέα φόρφμουλα με τη σοκολάτα που δε λιώνει και βλέπουμε τι διαφορές θα ε΄χει..........
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#61196
Απ:Τα μυστικά της σοκολάτας 8 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
κοριτσια καλησπερα σας.
Πηρα αφορμη τους λαχανοντολμαδες και θελω να μοιραστω κι εγω αυτη την υπεροχη συνταγη,
Εγω λοιπον όταν μαγειρεύω κολοκυθάκια γεμιστα στην κατσαρόλα απο την ιδια γέμιση γεμίζω και αμπελόφυλλα τα οποια τοποθετω ανάμεσα στα κολοκυθια και επάνω στα κολοκύθια ,αντι για καπάκι περιτον να σας πω γίνονται υπεροχα.Κάνω και σαλτσουλα με το ζουμάκι τους και ορίστε να φάμε.Αν δεν το έχετε δοκιμάσει σας το προτεινω .
gaknis (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 802
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή