Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1239-_.jpg
Χαλβάς...αλλιώτικος


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Χριστουγεννιάτικες γεύσεις απ' όλο τον κόσμο!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Χριστουγεννιάτικες γεύσεις απ' όλο τον κόσμο!
#16481
Χριστουγεννιάτικες γεύσεις απ' όλο τον κόσμο! 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  


Στην Αγγλία
το χριστουγεννιάτικο γεύμα περιλαμβάνει ψητή γαλοπούλα ή βοδινό, ταρτάκια με γέμιση από φρούτα, σταφίδες και ζάχαρη, ταρτάκια με κιμά που ονομάζονται μινς πάις και πουτίγκα με φρούτα, που προετοιμάζεται αρκετές ημέρες πριν από το εορταστικό τραπέζι.

Οι Σκωτσέζοι όμως γιορτάζουν περισσότερο από τα Χριστούγεννα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που ονομάζεται «χογκμάνι», ονομασία η οποία πιθανόν προήλθε από ένα παξιμάδι βρώμης που παραδοσιακά έδιναν στα παιδιά εκείνη την ημέρα. Τα μπισκότα σόρτμπρεντ με φρέσκο βούτυρο είναι πλέον τόσο αγαπημένα που... καταναλώνονται όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις γιορτές.

Γερμανία
Οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί ξεκινούν για τους Γερμανούς στις 6 Δεκεμβρίου, του Αγίου Νικολάου. Το προηγούμενο βράδυ τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους δίπλα στο τζάκι για να τα βρουν την επομένη γεμάτα με φρούτα και στόλεν, τα παραδοσιακά γλυκά ψωμάκια. Οι Γερμανοί επιδίδονται στην κατασκευή διάφορων κέικ και μπισκότων- λεμπκούχεν, τα οποία πλάθουν με χριστουγεννιάτικη θεματολογία. Φαγώσιμα δεντράκια και μικρά ξεροψημένα ξωτικά στολίζουν για μέρες τις γερμανικές κουζίνες.

Οι Γάλλοι φτιάχνουν ένα παραδοσιακό κέικ στο σχήμα κούτσουρου, το οποίο ονομάζεται «χριστουγεννιάτικος κορμός». Το μενού των γαλλικών ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και εξαρτάται από την τοπική μαγειρική παράδοση. Στην Αλσατία το κυρίως πιάτο είναι η ψητή χήνα, στη Βρετάνη τα γλυκίσματα με ξινή κρέμα γάλακτος, στη Βουργουνδία η γαλοπούλα με κάστανα και στο Παρίσι τα στρείδια και το πατέ χήνας.

Η Αυστρία συνδέεται περισσότερο με... τη μουσική παρά με τη μαγειρική τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι οι Αυστριακοί εκτός από κάλαντα έχουν να προσφέρουν κάποια ενδιαφέροντα μπισκότα. Οσο για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων, σ' αυτό θα κυριαρχεί ψητή χήνα με διάφορες γαρνιτούρες, ενώ ένα μεγάλο ψάρι ψητό φτάνει συνήθως στο τραπέζι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Διπλό «π» για την Ιταλία. Πάστα και πανετόνε, δηλαδή. Από φίλους Ιταλούς μάθαμε για την αξία της χριστουγεννιάτικης μακαρονάδας, ραβιόλια με γκοργκονζόλα, και παραγγείλαμε ήδη κι άλλο πανετόνε γιατί το γλυκό κέικ που μας έστειλαν τελείωσε ήδη.

Στη Σουηδία τα Χριστούγεννα διαρκούν ένα μήνα, από τις 13 Δεκεμβρίου, τη γιορτή της Αγίας Λουκίας, έως και τις 13 Ιανουαρίου. Πριν από το γεύμα της παραμονής των Χριστουγέννων, η οικογένεια μαζεύεται στην κουζίνα για ένα έθιμο που ονομάζεται «βούτηγμα στην κατσαρόλα», κατά το οποίο όλα τα μέλη της οικογένειας βουτάνε μαύρο ψωμί σε μια κατσαρόλα με ζουμί από χοιρινό, λουκάνικο και μοσχάρι. Το παραδοσιακό δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων ξεκινά με μπουφέ και ηδύποτο, λιαστό μπακαλιάρο που σερβίρεται με κρεμώδη σάλτσα και χοιρομέρι. Στο τέλος σερβίρεται η πουτίγκα ρυζιού με το κρυμμένο αμύγδαλο.

Στην Αίγυπτο η ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με τις 29 του μηνός Κιαχκ του κοπτικού ημερολογίου. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά οι πιο πλούσιοι μοιράζουν λουκουμάδες. Οι κόπτες φτιάχνουν γλυκά μπισκότα, τα «καχκ», πάνω στα οποία κάνουν το σχήμα του σταυρού.

Ο γιορτές των Χριστουγέννων είναι μέσα στο κατακαλόκαιρο στη Βραζιλία, εποχή κατάλληλη για βόλτες στις εξοχές, πικ-νικ και βαρκάδες. Παραδοσιακά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι υπάρχουν γαλοπούλα, ψάρι, σαμπάνια και παγωτά. *

Πηγή: ΕΔΩ
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#16881
Απ:Χριστουγεννιάτικες γεύσεις απ' όλο τον κόσμο! 9 Χρόνια, 11 Μήνες πριν  
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΚΑΚΝΗΣ



2 κούπες τσαγιού ελαιόλαδο
2 >> >> καλαμποκέλαιο
1 >> >> ζάχαρι
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκάλι και μανταρίνι
1 κουταλάκι κοφτό κανέλλα και γαρύφαλλο
1 1/2 φλυτ. καφέ κερασό ή κονιάκ
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά σόδα
4 >>> >> μπέκιν παουντερ
μισή κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες τσαγιού καρύδια κοπανισμένα μέσα στη ζύμη
αλεύρι σκληρό 1 κούπα τσαγιού
αλεύρι μαλακό όσο παρει για να γίνει η ζύμη μαλακή.




Ανακατεύω πρώτα τη ζάχαρι με το λάδι και το χυμό και σιγά-σιγά σημπληρώνω όλα τα υλικά την σόδα την δυαλύω με το κερασό.Ψήνω στούς 180 μέχρι να ροδίσουν.
Τα σιροπιάζω εφόσον έχουν γίνει χλιαρά έως και κρύα.
ΠΡΟΣΟΧΗ οχι ζυμωμα μόνο ανακατεύουμε σιγά-σιγά ολα τα υλικα μας.

Για το σιρόπι


4 κούπες τσαγιού νερό
4>>>>>>>>>>>>>>>> ζάχαρη
3>>>>>>>>>>>>>>>>μέλι
βανίλιες 2
ξυλάκι κανέλλας 1


Τα βράζω για 8 λεπτά περίπου.
Αφήνω μέσα στο σιρόπι, ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ γυρίζοντας συνεχώς πάνω κάτω, περίπου 15 λεπτά.

Η ΖΥΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ.


Είναι μια πολύ καλή συνταγή εντελώς δική μου.Μετά απο πολλές προσπάθειες να βρώ μιά συνταγή πεντανόστιμη,έκανα κάτι δικό μου ,με τα υλικά που ήθελα.

Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε.


καλη επιτυχια

ΚΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
gaknis (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 802
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή