Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Φτιάχνουμε φαγώσιμες ελιές.
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Φτιάχνουμε φαγώσιμες ελιές.
#14479
Φτιάχνουμε φαγώσιμες ελιές. 10 Χρόνια πριν  
Η καλύτερη εποχή είναι στις αρχές Νοεμβρίου που δεν έχουν ωριμάσει καλά.



Οι αναλογίες θα είναι με βάση τα 10 κιλά.

    Χαρακώνουμε τις ελιές κατά μήκος σε δύο μεριές.

    Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν 10-12 ημέρες.

    Αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα.

    Μετά τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη με αλάτι ημίχοντρο για 24 ώρες.

    Μετά τις βάζουμε σε ένα κιούπι η ένα πλαστικό δοχείο και ανά 10 κιλά ελιές προσθέτουμε 2 κιλά ξύδι και 250 gr. λάδι.

    Εάν το ξύδι με το λάδι δεν τις έχουν σκεπάσει, προσθέτουμε και νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως και τις αφήνουμε μόνιμα μέσα στο δοχείο. Μέρα με τη μέρα η διαφορά στην γεύση θα είναι αισθητή.
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 11/11/2009 18:37 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#14529
Απ:Φτιάχνουμε φαγώσιμες ελιές. 10 Χρόνια πριν  
Εμείς πάλι μετά το ξεπίκρισμα, βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη νερό και χοντρό αλάτι οπου με το χερι μας το ανακατεύουμε .Βάζουμε τόσο αλάτι όσο όταν βάλουμε στο αλατόνερο ένα αυγό να σηκωθεί πάνω και να φαίνεται η μύτη του αυγου σαν το κέρμα ενός ευρώ .
Έπειτα βάζουμε το αλατόνερό μας στο δοχείο με τις ελιές . Το αλατόνερο μας να καλύπτει τις ελιές και τότε ρίχνουμε ένα κουταλάκι ξυνό . Βάζουμε ένα τούλι πάνω απ τις ελιές και κλείνουμε το δοχείο μας . Επίσης αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μερικές πιπεριές φρέσκιες σαν αυτές που γίνονται τουρσί πρίν κλείσουμε το δοχείο.

Περιμένω να ακούσω και τις δικές τεχνικές
Ροδάνθη (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 204
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#29162
Απ:Φτιάχνουμε φαγώσιμες ελιές. 9 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Φτιάχνουμε λιόψωμο εύκολα και ....αστεία

Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή