Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Σκεύη και εργαλεία της κουζίνας μας
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Σκεύη και εργαλεία της κουζίνας μας
#1044
Σκεύη και εργαλεία της κουζίνας μας 10 Χρόνια, 6 Μήνες πριν  
Τα πιο απαραίτητα είναι τα παρακάτω:



1. Ένα ανοξείδωτο σουρωτήρι για λαχανικά, ζυμαρικά κλπ.

2. Μία αντικολλητική φόρμα

3. Ένα γουδί για να σπάμε μπαχαρικά, να λιώνουμε σκόρδο, να φτιάχνουμε πέστο κλπ.

4. Ένα μεγάλο γυάλινο μπολ για ανακάτεμα υλικών όπως αυγά για ομελέτα, για αβγολέμονο κλπ.

5. Ένα ορθογώνιο ταψί για ψήσιμο φαγητού στο φούρνο

6. Ένα σετ από τουλάχιστον τρεις κατσαρόλες. Μία τουλάχιστον 5 λίτρων για να εξασφαλίσουμε σωστό βράσιμο στα αγαπημένα μας ζυμαρικά (θα αναφερθούμε σε ένα άλλο μάθημα για τα ζυμαρικά, τα σχήματά τους και με τι ταιριάζει το καθένα). Μία 3 λίτρων για μαγείρεμα και μία ακόμα μικρότερη για σάλτσες. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την ανάγκη ενός μπρικιού στο οποίο εκτός από Ελληνικό καφέ θα βράζουμε αυγά, θα ζεσταίνουμε γάλα κλπ.

7. Ένα επιτραπέζιο τρίφτη για τυρί και λαχανικά

8. Ένα λεμονοστύφτη

9. Ένα αντικολλητικό τηγάνι, 28 εκατοστών διαμέτρου και μικρού βάθους, για σοτάρισμα, ομελέτες κλπ.

10. Ένα αντικολλητικό τηγάνι βαθύ (καλό είναι να συνοδεύεται και από το δυχτάκι του), το οποίο θα το χρησιμοποιούμε για φριτέζα, δηλαδή για τηγάνισμα.

Μικροσκεύη και εργαλεία

Το καλό μαχαίρι είναι ο απόλυτος βοηθός στην κουζίνα, ενώ το κακό μαχαίρι είναι ένας εξαιρετικά κακός σύμβουλος, που έκτος από το να σας σπάει τα νεύρα επειδή δεν κόβει, «τραυματίζει» και τα τρόφιμα κάθε φορά που θέλουμε να ψιλοκόψουμε κάτι ή να είμαστε απόλυτα ακριβείς.

Φυσικά ένα καλό με μεγάλο εμβαδόν και αρκετά βαρύ ξύλο κοπής. Βέβαια καλό είναι να έχουμε κι άλλο ένα, για να μην κόβουμε κρέας και λαχανικά στο ίδιο ξύλο

Ένα πινέλο. Πολύ χρήσιμο τόσο όταν ψήνω όσο και για να αλείφω αβγό ή γάλα σε πίτες και σε γλυκά, κέικ, κουλούρια και άλλα.
Μια πρέσα σκόρδου.

Ένα σκουπ παγωτού. Βοηθάει το παγωτό μας να σερβιριστεί σε ομοιόμορφες μπάλες.

Ρόδα για πίτσα. Απαραίτητη η ρόδα αν αγαπάτε τη Ναπολιτάνα γευστική πρόκληση..

Ξύλινες κουτάλες.. Είναι πολύ χρήσιμες, γιατί αφενός μ' αυτές ανακατεύουμε για να μη χαλάμε τα σκεύη μας, ενώ κάνεις και τον καλύτερο πουρέ σύμφωνα με τους Γάλλους.

Ξύστρα των λαχανικών. Ξεφλουδίζουμε εύκολα χωρίς μεγάλες απώλειες, πατάτες, καρότα, αγγούρι, μήλο και άλλα.

Μεταλλικά σουβλάκια. Κεμπάπ και σουβλάκια χωρίς αυτά δεν γίνονται. Θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε.

Αυγοκόφτης. Μ' αυτόν κόβουμε συμμετρικά τα βραστά μας αυγά και γαρνίρουμε σαλάτες ή φτιάχνουμε μεζέδες.

Ένας καλός μπλάστης, θα μας βοηθήσει στο άνοιγμα των φύλλων μας

Μια λαβίδα ζυμαρικών και μια ειδική κουτάλα με πέντε δάχτυλα.

Επίσης ένας τρίφτης παρμεζάνας επιτραπέζιος χρειάζεται οπωσδήποτε.

Ένα σύρμα χειρός είναι το επόμενο απαραίτητο εργαλείο που βλέπω. Είναι χρήσιμο για ομελέτες, ανακάτεμα σε μπεσαμέλ, πανακότα κλπ.

Ένα ανοιχτήρι για κονσέρβες είναι απαραίτητο επίσης ένα απλό τιρμπουσόν για φελλούς στο συρτάρι μας.

lovecooking.gr
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 21/09/2011 07:27 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#5103
Απ:Σκεύη και εργαλεία της κουζίνας μας 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν  
Το σωστό ακόνισμα του μαχαιριού



Σωστό κόψιμο με μαχαίρι

Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 16/06/2009 14:56 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή