Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Λαγάνα, η μυρωδάτη και νόστιμη
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Λαγάνα, η μυρωδάτη και νόστιμη
#69106
Λαγάνα, η μυρωδάτη και νόστιμη 7 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
Μια συνταγή που έστειλε η Ειρήνη Ζ. για μας

Δοκιμαστε τη, εμενα μου θυμισε τις παλιες ξεχασμενες μυρωδιες και γευσεις της λαγανας των παιδικων μου χρονων.

2 κιλά αλεύρι
1 κιλό νερό που έχουμε βράσει μέσα σε αυτό γλυκάνισο
50 γρ. βιτάμ
100 γρ. μαγιά
3 κ.σ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
Πιπέρι, Μοσχοκάρυδο(βαλτε οσαο εσεις θελετε)
Μαύρο και ασπρο σουσάμι
Πιπερι και μοσχοκαρυδο

Βράζουμε το νερό με τον γλυκάνισο. Όταν χλιαρίνει, ρίχχουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί και επειτα ρίχνουμε το αλεύρι, πάνω στο αλεύρι το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο μιση χουφτα σισαμι μαυρο [αυτό είναι στην δικιά σας προτίμηση, όσο εσείς θέλετε] και το βιτάμ λιωμένο και τα ζυμώνουμε.

Τώρα , επειδή εγώ τη φτιάχνω πάντα το πρωί της Καθαρής Δευτέρας κάνω το εξής: Ζεσταίνω νερό σε ένα τσικάλι, όχι να βράσει, και τοποθετω την ζυμη μέσα σε ένα μπόλ και το μπόλ πανω στο τσικάλι με το ζεστό νερό και το σκεπαζω .

Σε 15 λεπτά έχει φουσκώσει , τη χωρίζω σε 4 μέρη και τη ανοίγω για να γίνει το σχήμα της λαγανας που ξέρουμε, την πιέζουμε με τα δάχτυλα των χεριών μας, για τις γνωστές λακουβίτσες, και με ένα πινελο τις αλείφουμε με νερό ,που εχουμε βρασει πάλι λιγο γλυκανισο, 1 κ.γ ζαχαρη και λαδι….

Πασπαλιζουμε με μαύρο και ασπρο σισάμι.

Ψηνουμε στους 200 βαθμους για περιπου, πανω κατω, 30 λεπτα!
Καλη επιτυχία και καλη Σαρακοστη!

Δεν εχει αλλα μυστικα,σας την εδωσα μαζι με τα μυστικα της, αν κολουθησετε τη συνταγη οπως σας την εδωσα το αποτελεσμα θα σας ενθουσιασει!!
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή