Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Οδηγίες για σωστό πανάρισμα
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Οδηγίες για σωστό πανάρισμα
#8451
Οδηγίες για σωστό πανάρισμα 9 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Το σωστό πανάρισµα (κρούστα) για τηγανητά !



1. Δύο αβγά σε γαβάθα, χωριστό πιατάκι µε αλεύρι ανακατεµένο µε αλάτι, πιπέρι και ό,τι µυρωδικό θέλετε, καθώς και πιάτο µε αλεσµένο παξιµάδι, ανάλογα µε το γούστο σας, ανακατεµένο, αν θέλετε, µε αλεσµένα αµύγδαλα, καρύδια ή και κουάκερ (βρώµη) είναι τα υλικά που απαιτούνται.

2. Περάστε πρώτα το ψάρι ή το κρέας από το αλεύρι, στο οποίο έχετε ανακατέψει αλάτι, πιπέρι και όποια µυρωδικά θέλετε, να καλυφθεί από παντού.
Τινάξτε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Βυθίστε σε ελαφρά χτυπηµένα αβγά το κοµµάτι που θέλετε να τηγανίσετε και κρατήστε το πάνω από τη γαβάθα για να στραγγίσει το επιπλέον αβγό.

3. Περάστε από το παξιµάδι (απλό, κριθαρένιο, ανακατεµένο µε ξηρούς καρπούς ή και µε άλλα δηµητριακά, όπως το κουάκερ), έτσι που το ψάρι ή ό,τι άλλο τηγανίσετε να αποκτήσει κρούστα λεπτή ή παχύτερη, ανάλογα µε το γούστο σας.

4.Στρώστε µε λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετείστε πάνω τα φιλέτα ή ό,τι άλλο έχετε κάνει πανέ.

Αν τα κρατήσετε 1-3 ώρες ξεσκέπαστα στο ψυγείο, η κρούστα, που ξεραίνεται ελαφρά, θα γίνει ακόµα πιο κριτσανιστή
Τηγανίστε τα παναρισµένα φιλέτα σε 2-3 εκατοστά καυτό ελαιόλαδο, σε θερµοκρασία µέτρια προς δυνατή
Προσοχή ! όχι στο πιο δυνατό της εστίας, ώστε η κρούστα να αποκτήσει βαθύ χρυσαφένιο χρώµα, αλλά να µην καεί.
Σερβίρετε αµέσως, στολίζοντας µε κοµµάτια λεµόνι και µαϊντανό.



Οι φωτογραφίες είναι από το περιοδικό Gourmet
Dafni (Επισκέπτης)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 3446
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Πάτρα Γεννέθλια: 0002-12-23
Τελευταία διόρθωση: 08/09/2009 10:28 από .
Μην κλαις επειδή τελείωσε……
Χαμογέλα επειδή συνέβη !!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή