Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Τα μυστικά για επιτυχημένο σουφλέ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Τα μυστικά για επιτυχημένο σουφλέ
#5349
Τα μυστικά για επιτυχημένο σουφλέ 10 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  



- Το σουφλέ μπορεί να γίνει με πολλά συστατικά αλμυρά ή γλυκά.
- Με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, τα οποία ψιλοκόβονται και ανακατεύονται με τη μπεσαμέλ.
- Τα τυριά χρησιμοποιούνται τριμμένα και τα λαχανικά περνιούνται από το μύλο.
- Κάθε σουφλέ παίρνει την ονομασία του από το βασικό υλικό που αποτελείται.
- Όπως σουφλέ με τυριά, σουφλέ με κοτόπουλο, σουφλέ σοκολάτας κλπ.
- Τα ασπράδια πρέπει να χτυπηθούν σε σφικτή μαρέγκα και να προστεθούν στο σουφλέ την τελευταία στιγμή.
- Το σουφλέ πρέπει να σερβιριστεί αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο διαφορετικά θα «καθίσει», δηλαδή θα ξεφουσκώσει, δεν θα έχει καλή εμφάνιση έστω κι αν έχει καλή γεύση.
- Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.
- Πρέπει να χρησιμοποιείται στρογγυλή φόρμα με ψηλά και κάθετα τοιχώματα για να φουσκώσει γρηγορότερα.
- Το μείγμα του σουφλέ πρέπει να φτάνει μέχρι 6-7 εκ. κάτω από το χείλος της φόρμας, ώστε όταν φουσκώσει να μη χυθεί έξω.
- Όταν προστίθενται στο μείγμα τα χτυπημένα ασπράδια δεν πρέπει να ανακατεύετε κυκλικά, αλλά από κάτω προς τα πάνω και με μεγάλη προσοχή για να μη «σπάσει»η μαρέγκα.
- Η φόρμα πρέπει να είναι καλά αλειμμένη με βούτυρο.
- Η αναλογία των αυγών πρέπει να είναι 1 για κάθε άτομο. Μπορεί όμως να μειωθεί χωρίς μεγάλη ζημιά.
- Η μπεσαμέλ, που είναι η βάση του σουφλέ, πρέπει να είναι πάντα σφιχτή, γιατί προσθέτοντας άλλα ρευστά υλικά μπορεί να μειωθεί η στερεότητα του μείγματος.
- Τα αυγά και τα άλλα υλικά προστίθενται στη μπεσαμέλ όταν είναι κρύα ή χλιαρή.
- Το σουφλέ μπορεί να ψηθεί και σε μπεν μαρί . Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε τη φόρμα με το σουφλέ σε σκεύος με καυτό νερό τόσο που να φτάνει τα ¾ του ύψους της φόρμας.
- Κλείνουμε μετά αεροστεγώς το σκεύος και το βάζουμε στη φωτιά κρατώντας ένα σιγανό σταθερό βράσιμο του νερού.
- Χρειάζεται περίπου 1 ½ ώρα για να ψηθεί.


Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή