Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

454-cheese-forma.jpg
Cheesecake με ροδάκινα


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Οι γνωστότερες «διεθνείς» σαλάτες
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Οι γνωστότερες «διεθνείς» σαλάτες
#4691
Οι γνωστότερες «διεθνείς» σαλάτες 10 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
Caesar's (του καίσαρα).

Γίνεται από μαρούλι, σκόρδο, ελαιόλαδο, κρουτόν, παρμεζάνα και σάλτσα Worcestershire. Καμιά φορά περιέχει και αντσούγιες.

Το όνομά της δεν έχει καμία σχέση με Ρωμαίο αυτοκράτορα, αλλά με έναν εφευρετικό Ιταλό μετανάστη ονόματι Caesar Cardini στην Τιχουάνα του Μεξικού, ο οποίος είχε δυο-τρία ιταλικά εστιατόρια στη δεκαετία του '20. Ο κ. Cardini δημιούργησε τη σαλάτα αυτή, με το σκεπτικό να είναι κυρίως πιάτο.
Στην πρώτη εκδοχή του τα φύλλα του μαρουλιού ήταν άκοπα και τρωγόντουσαν με τα χέρια.
Με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να τα κόβει. Σιγά σιγά, έγινε γνωστή στους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, οι οποίοι έρχονταν στο Μεξικό συχνά, για να απολαύσουν κάποιο ποτό κατά την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Ο Cardini δεν έβαλε ποτέ αντσούγιες στη σαλάτα του. Αντιθέτως, υποστήριζε ότι η αλμυρή γεύση της αντσούγιας πρέπει να προέρχεται μόνο από τη σάλτσα Worcestershire (η οποία την περιέχει) και ως εκ τούτου πρέπει να είναι ήπια.
Ήταν τόσο πιστός στη συνταγή του, που την κατοχύρωσε ως ευρεσιτεχνία το 1948.
Μέχρι τις ημέρες μας, στην Αμερική οι απόγονοί του εισπράττουν από τα πνευματικά δικαιώματα για την περίφημη Caesars dressing.

Νicoise ή νισουάζ
Ένα δροσιστικό μείγμα από μαρούλι, ντομάτες, φασόλια, αντσούγιες, κονσερβοποιημένο τόνο, ελιές και βρασμένα αυγά. Όλα αυτά ανακατεμένα με μία σάλτσα βινεγκρέτ. Στην εποχή του «fusion» ορισμένοι σνομπάρουν τον τόνο της κονσέρβας και βάζουν φρέσκο, ψημένο τόνο. Στην ουσία, όμως, δεν έχει καμία δουλειά στη γνωστή σαλάτα της Νίκαιας.

Waldorf
Μία ακόμα μεγάλη γαστρονομική εφεύρεση της αμερικανικής κουζίνας.
«Γεννήθηκε» στο γνωστό, ομώνυμο ξενοδοχείο «Waldorf Αstoria» της Νέας Υόρκης το 1893 από τον maitre d' hotel, κάποιον Οscar Τschirky.
Η αρχική συνταγή περιείχε μήλα, σέλερι και μαγιονέζα. Κάποια στιγμή πριν από το 1920, προστέθηκαν και καρύδια. Σήμερα είναι μία από τις στάνταρ ξενοδοχειακές σαλάτες ανά τον κόσμο.

Τabouleh ή ταμπούλι
Η μεσανατολίτικη σαλάτα που έχει κερδίσει την καρδιά των υπερασπιστών της υγιεινής - οικολογικής διατροφής των τελευταίων καιρών.
Γίνεται από πλιγούρι και πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Καμιά φορά καρυκεύεται και με λίγη κανέλα ή μπαχάρι.
Δεν υπάρχουν κανόνες όσον αφορά την αναλογία του πράσινου ως προς το κόκκινο. Άλλοι την προτιμούν με έντονο το πράσινο του μαϊντανού, ενώ άλλοι πιο ντοματένια.

Χωριάτικη

Γνωστή στο εξωτερικό ως Greek Salad. Σαν το καθετί στην Ελλαδίτσα μας, έχει κανόνες. Ο κάθε Έλληνας, όμως, έχει τους δικούς του, για τους οποίους δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του (ούτε στη σαλάτα του).

Ρώσικη
Δεν είναι ακριβώς ρώσικη εφεύρεση αλλά γαλλο-ρώσικη, η οποία πρωτοονομάστηκε Vinegrety για την αρχική της σάλτσα (λάδι και ξίδι). Στις ημέρες μας η ρώσικη είναι μια σαλάτα από βραστά λαχανικά, ως επί το πλείστον πατάτες και καρότα, αναμεμειγμένα με μαγιονέζα. Καμιά φορά περιέχει και διάφορα τουρσιά, από πίκλες μέχρι παντζάρια και κάπαρη.

greekcook.gr
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 04/06/2009 21:38 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#13641
Απ:Οι γνωστότερες «διεθνείς» σαλάτες 9 Χρόνια, 9 Μήνες πριν  
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 07/11/2011 11:46 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή