Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Τι να έφταιξε άραγε;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1234
ΘΕΜΑ: Τι να έφταιξε άραγε;
#3065
Απ:Τι να έφταιξε άραγε; 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν  
Ζύμη πολύ μαλακιά

Γιατι θα έπεσε περισσότερο νερό…..

Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λίγο αλεύρι και να ζυμώνουμε μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης μπορούμε να κάνουμε και το άλλο, να τη βάλουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα περίπου.

Ζύμη που δε φουσκώνει

Θα φταίει η μαγία πού ήταν χαλασμένη ή ειχε λήξει η ημερομηνία της.

Διαλύουμε νέα μαγιά σε χλιαρό νερό ή γάλα βάζοντας και λίγη ζάχαρη με λίγο αλεύρι. Τη νέα μαγιά την προσθέτουμε στη ζύμη που δε φούσκωσε. Το τελικό αποτέλεσμα θα σωθεί, αλλά ίσως αλλάξει λίγο τη γεύση στο ψωμί ή το τσουρέκι


Ζύμη που δεν ανοίγει εύκολα


Είναι γιατί βιαστήκαμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.

Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» αρκετή ώρα, περίπου 1 με 2 ώρες και μετα θα ανοίξει εύκολα.

Ζύμη τριφτή που δεν πλάθεται

Η ζύμη αυτή για τάρτες κυρίως αν τρίβεται θα πει ότι χρειάζεται λίγο νερό ακόμα,

Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό και βλέπουμε.
Προσοχή δεν ζυμώνουμε πολύ, την ενώνουμε με τα χέρια ή χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο γιαυτού του είδους τις ζύμες
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#3166
Απ:Τι να έφταιξε άραγε; 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν  
Οι κεφτέδες μου τρίβονται και διαλύονται

Προσθέστε κι άλλο αλεύρι στη ζύμη μαζί λίγο μπέικιν πάουντερ.


Μού σβόλιασε η κρέμα ζαχαροπλαστικής

Την περνάμε από σίτα ή τη χτυπάμε στο μπέλντερ και είναι μια χαρά!
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 15/05/2009 17:59 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#3572
Απ:Τι να έφταιξε άραγε; 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν  
Στέγνωσε το ψητό κρέας

Εάν δε θέλουμε να στεγνώσει το ψητό μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βάζουμε δίπλα του ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό.


Δεν άνοιξε το ποπ κορν

Εάν το ποπ κορν μας «δεν ανοίξει» κατά τη διάρκεια της παρασκευής του, μπορούμε να μουλιάσουμε τους κόκκους του σε ζεστό νερό για περίπου 4-5 λεπτά και αφού τους στραγγίζουμε, να επαναλάβουμε τη διαδικασία.

Δεν έγινε αφράτη η μαρέγκα μας

Διπλασιάζουμε τον όγκο της μαρέγκας μας και την κάνουμε πιο αφράτη αν προσθέσουμε 1 κουταλιά νερό για το κάθε ασπράδι.
Dafni (Επισκέπτης)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 3446
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Πάτρα Γεννέθλια: 0002-12-23
Μην κλαις επειδή τελείωσε……
Χαμογέλα επειδή συνέβη !!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#3708
Απ:Τι να έφταιξε άραγε; 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν  
Γιατί τα ασπράδια που κτυπώ δεν γίνονται μαρέγκα;

Αυτό έγινε γιατί μπορεί να έπεσε έστω και ελάχιστο κροκάδι μέσα, το μπολ ή τα χτυπητήρια είχαν λιπαρή ουσία.
Σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να χτυπήσετε νέα ασπράδια με προσοχή σε καθαρό από λίπος.....μπολ.
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#3717
Απ:Τι να έφταιξε άραγε; 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν  
Ακόμα να προσθέσω .Ίσως δεν είχες βάλει κρεμμοριο ,εαν επρόκειτο να φτιάξεις ,μπεζέδες .Επίσης τα ασπράδια ,πρέπει να τα χτυπάμε μόνο σε πορσελάνινο σκεύος ,η γυάλινο.
ΝΤΙΝΑ (Μέλος)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 1420
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ fotasnik@hotmail.com Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γεννέθλια: 1964-01-29
Τελευταία διόρθωση: 20/05/2009 21:46 από ΝΤΙΝΑ.
..εχω και εγω ενα σωρό απωθημένους ουρανούς ,μα δεν σκοτώνω άστρα ....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#3722
Απ:Τι να έφταιξε άραγε; 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν  
Τώρα να σού πω και κρεμόριο να μην έχεις και το αλατάκι σκέτο μια χαρά κάνει τη δουλειά του.
Εγώ πάντως τη μαρέγκα τη χτυπώ στο μπολ του μίξερ που είναι μεταλλικό χωρίς πρόβλημα. Αλλά προσέχω πολύ μη μου πέσει κρόκος αυγού.......την πάτησα παλιά και έτσι είμαι πια πολύ προσεχτική! Αυτό για ψητή μαρέγκα δίσκο λέω, για μπεζέδες δεν ξέρω, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες!!!!!
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17802
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1234
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή