Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η τούρτα μας

Αξιολόγηση Χρήστη: / 42
ΧείριστοΆριστο 



H τούρτα γενεθλίων των  "Μαγειρικών Διαδρομών" φτιαγμένη βήμα-βήμα.




Για τη βάση

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα γάλα
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες αμύγδαλα
  • 1 λευκή σοκολάτα (180 γρ.)

Γέμιση

  • 1 λευκή σοκολάτα (180 γρ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα ψιλοκομμένες φράουλες

Σάλτσα φράουλας

  • 1 κούπα πολτοποιημένες φράουλες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ

Επικάλυψη

  • 2 συσκ. φυτική σαντιγί (μεταλλικό κουτί)
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής : κόκκινο, κίτρινο, μπλε
  • Αμυγδαλόπαστα
  • Κορνέ και διάφορες μύτες με σχέδια




Για τη βάση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε ελαφρώς στο φούρνο στους 230οC  για 10-15 λεπτά περίπου, να στεγνώσουν και να αποκτήσουν ωραία γεύση και άρωμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ψιλοκόβουμε στο multi τη μία κούπα, ενώ τη δεύτερη κούπα τη χοντροκόβουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας με λίγο από το γάλα να ζεσταθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.  Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και το αλεύρι.
  4. Τέλος ρίχνουμε τη 1 κούπα με το τριμμένο αμύγδαλο κι ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα όλο το μίγμα. (Τη 2η κούπα με το χοντροκομμένο αμύγδαλο την κρατάμε για τη γέμιση).
  5. Ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 175 ο C για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου ή δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι (αν βγαίνει καθαρό) αν έχει ψηθεί.
  6. Αφήνουμε τη βάση μας να κρυώσει, αρκετές ώρες (ή έως την άλλη μέρα), κόβουμε και ισιώνουμε την επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 3 πάτους.


Γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας με το βούτυρο.
  • Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρά.
  • Χτυπάμε τα υπόλοιπα 200γρ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ να αφρατέψει λίγο, προσθέτουμε τη μίγμα της λευκής σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθεί όλο το μίγμα και να αφρατέψει.


Σάλτσα φράουλας

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Επικάλυψη

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί με το γάλα, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και να στέκεται το μίγμα.

Κρατάμε ένα μικρό μέρος για να καλύψουμε την τούρτα και το υπόλοιπο το χρωματίζουμε σε 2 διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου για την εξωτερική μας διακόσμηση.

Χωρίζουμε την αμυγδαλόπαστα στις αντίστοιχες ποσότητες που θα χρειαστούμε για τη διακόσμηση και χρωματίζουμε την κάθε ποσότητα αντίστοιχα, πλάθοντας σχέδια με τα χέρια μας.




Στήσιμο της Τούρτας

  • Σε μια βάση για τούρτες ή πιατέλα ακουμπάμε τον 1o πάτο. Στρώνουμε τον πάτο με  τη μισή σάλτσα φράουλας, μετά το μισό μίγμα της γέμισης και επάνω τις ψιλοκομμένες φράουλες.
  • Συνεχίζουμε ακουμπώντας τον 2o πάτο με την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας. Στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
  • Σκεπάζουμε με τον 3o πάτο και καλύπτουμε την επιφάνεια και γύρω-γύρω με μια ελαφριά στρώση του μίγματος της επικάλυψης και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες περίπου να σφίξει.
  • Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε φύλλο και καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας.

Γεμίζουμε τον κορνέ με τη χρωματισμένη μας σαντιγί και με την αντίστοιχη μύτη, διακοσμούμε γύρω-γύρω την τούρτα φτιάχνοντας καλαθάκι. Ξεκινάμε με τις κάθετες γραμμές της πλέξης, παράλληλες με κενό ανάμεσά τους και μετά ενώνουμε εναλλάξ την οριζόντια πλέξη.

Στολίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη αμυγδαλόπαστα και τα σχέδια που έχουμε φτιάξει, τις ορχιδέες, τα κοτσανάκια και τα φύλλα. Χρωματίζουμε τα λουλουδάκια με κίτρινο και κόκκινο χρώμα, με  τη μύτη της οδοντογλυφίδας. Στολίζουμε τα τελειώματα με την ειδική μύτη του κορνέ που βγάζει φύλλα και στις δύο αποχρώσεις του πράσινου.





Σερβίρεται με πολλή Αγάπη σε ….Μεγάλα Λαχταριστά Κομμάτια!!!


Η συνταγή εδώ

Μεταφορά στην κορυφή