Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Μαγειρικές διαδρομές

Παντζάρι

Το παντζάρι, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε εκλεπτυσμένη γεύση με χαμηλές θερμίδες (44 θερμίδες/100 γρ.)

Περισσότερα: Παντζάρι

 

Focaccia (Φοκάτσα)

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 

           

Η Ιταλική άποψη για το ψωμί !

Focaccia (πληθυντικός focacce) ονοµάζουν οι Ιταλοί εκείνα τα υπέροχα αρτοσκευάσµατα , που φτιάχνουν µε τη ζύμη του ψωμιού, ανοίγοντάς την λεπτή-λεπτή.

Περισσότερα: Focaccia (Φοκάτσα)

   

Πολίτικη και Μικρασιατική Κουζίνα

Συντάχθηκε απο τον/την Τρελή ροδιά

Αξιολόγηση Χρήστη: / 19
ΧείριστοΆριστο 

 

Στην διαμόρφωση των ελληνικών γευστικών παραδόσεων σημαντική είναι η συμβολή της «αστικής πολίτικης κουζίνας», μαζί με τις τοπικές κουζίνες της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου.  Εξετάζοντας τις

Περισσότερα: Πολίτικη και Μικρασιατική Κουζίνα

   

Σπανάκι


Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Περισσότερα: Σπανάκι

   

Τουρσί

Συντάχθηκε απο τον/την ΝΤΙΝΑ

Αξιολόγηση Χρήστη: / 12
ΧείριστοΆριστο 

Eνας ακόμα τρόπος στο να διατηρήσουμε τα λαχανικά μας, είναι να το τουρσί, (περσικής προέλευσης λέξη ,που σημαίνει, ξινό). Στην εποχή μας κάποιοι θα το βρουν τελείως αναχρονιστικό

Περισσότερα: Τουρσί

   

Διατροφικές συνήθειες των Μικρασιατών

Συντάχθηκε απο τον/την ΝΤΙΝΑ

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

 

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε απο τον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας και την Μικρασιατική κουζίνα. Οι πρόσφυγες μικρασιατες ,προερχόμενοι από μακραίωνη πολιτισμική παράδοση, εκτός το θέατρο,

Περισσότερα: Διατροφικές συνήθειες των Μικρασιατών

   

...σαρδέλα

Συντάχθηκε απο τον/την ΝΤΙΝΑ

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 

Είναι ένα πελαγίσιο ψάρι που βρίσκεται σε αφθονία στις ελληνικές θάλασσες, και αλιεύετε με γρι-γρι εξοπλισμένα με λάμπες, από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Περισσότερα: ...σαρδέλα

   

Τυλίγω αμπελόφυλλα

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 11
ΧείριστοΆριστο 

 

Είτε με κιμά, είτε με σκέτο ρύζι, τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, δε παύουν να είναι υπέροχα!!!

Περισσότερα: Τυλίγω αμπελόφυλλα

   

Κολιός

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 


"Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο", λέει η παροιμία. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η εποχή αυτού του τόσο αγαπητού ψαριού της Μεσογείου διαρκεί παραπάνω απ' ότι προστάζει το λαϊκό γνωμικό.

Περισσότερα: Κολιός

   

Σταφύλι

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλεία της Αιτωλίας Οινέα.

Περισσότερα: Σταφύλι

   

Σύκα

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 

Από τα αρχαιότερα ελληνικά φρούτα, τα άγρια και τα καλλιεργημένα σύκα φυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα, ευδοκιμούν όμως ιδίως στο Αιγαίο. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η

Περισσότερα: Σύκα

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Μεταφορά στην κορυφή